فراترکیب مطالعات معناشناسی طیب در قرآن کریم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش بین المللی غذای طیب
  • کد COI اختصاصی: CRIFST01_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی احمدزاده

دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

چکیده

طیب، از جمله واژگانی است که در قرآن کریم و روایات اسلامی بسیار به کار رفته است. از دیرباز محققان و دانشمندان اسلامی درباره معنای آن جسته و گریخته در آثار تفسیری و فقهی خویش سخن گفته اند. اما در ده ه اخیر، علاقه روزافزون دانشمندان و پژوهشگران به بازشناسی معنای طیب به ویژه در قرآن کریم فزونی یافته به طوری که مقالات، کتب و پایان نامه های گوناگونی درباره معناشناسی آن به رشته تحریر درآمده است. طبیعی است که هر پژوهشگری بر اساس روش ویژه خود به معناشناسی طیب همت گماشته است. در این میان، آراء گوناگونی درباره معناشناسی طیب عرضه شده که در برخی موارد به سردرگمی سایر محققان به ویژه متخصصان مطالعات میان رشته ای قرآن و علوم انسانی و طبیعی منجر شده است. با هدف کاهش این آسیب، در این مقاله سعی شده است با روش فراترکیب، آثار تولید شده درباره معناشناسی طیب مورد بررسی قرار گیرد و پس از کدگذاری های سه گانه و دستیابی به تحلیل های مستند و معتبر، به صورت روشمند و علمی، دیدگاه جامع و مانع معناشناسی طیب عرضه گردد و به این سوال پاسخ داده شود که عناصر و مولفه های اصلی معناشناسی طیب از دیدگاه قرآن کریم بر اساس آثار علمی تولید شده چیست؟

کلیدواژه ها

روش فراترکیب، معناشناسی طیب، طیب، عناصر طیب، تفسیر قرآن کریم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.