بررسی و اولویت بندی ابعاد مختلف تولید گیاهان تراریخته

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه محیط شناسی، دوره: 44، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JESJ-44-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه باقی زاده

MSc, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

سمیه امیرتیموری

Assistant Professor, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

محمدرضا زارع مهرجردی

Associate Professor, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

مریم ضیاءآبادی

Assistant Professor, Department of Tourism, Higher Education Complex Bam, Bam, Iran

چکیده

بخش کشاورزی نقش مهمی در اقتصاد ایران و تامین مواد غذایی دارد. جمعیت ایران در حال افزایش است. محدودیت منابع، کاربرد گسترده کودها و آفت کش ها و آلودگی های زیست محیطی از مسائل و مشکلات بخش کشاورزی در زمینه افزایش تولید محصولات کشاورزی می باشند. امروزه تولید گیاهان ترا ریخته به عنوان راهکاری نوین جهت افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی در سطح جهانی مطرح می شود. لذا در این مطالعه، ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، بهداشت - سلامت و مدیریتی - سیاستی تولید گیاهان ترا ریخته، بررسی و اولویت بندی شده است تا درجه اهمیت و لزوم توجه به هر یک از این ابعاد، مشخص شود. به منظور اولویت بندی معیارها و زیرمعیارها از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. آمار و اطلاعات لازم از طریق پیمایش میدانی و جمع آوری پرسش نامه از خبرگان در سال ۱۳۹۶ گردآوری گردید. نتایج نشان داد که معیارهای بهداشت - سلامت، زیست محیطی، اقتصادی، مدیریتی - سیاستی و اجتماعی برای تولید این گیاهان به ترتیب دارای بالاترین اهمیت از نظر خبرگان می باشند. لذا سرمایه گذاری و تحقیقات در زمینه گیاهان ترا ریخته را می توان بر اساس اولویت بندی مذکور انجام داد.

کلیدواژه ها

Analytical Hierarchy process, Experts, Transgenic Plants

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.