تاثیر پی- اچ (pH) بر تجزیه هیدروکربن های نفتی کل در راکتور های بسته خاکاب با عملکرد متوالی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه محیط شناسی، دوره: 40، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JESJ-40-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ترابیان

Professor, Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran

سیدحمیدرضا فاطمی

M.Sc., Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran

صابر حسنلو

M.Sc., Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran

علی محمدپور

M.Sc., Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran

چکیده

آلودگی خاک و آب با هیدروکربن های نفتی مشکل زیست محیطی به شمار می رود. بنابراین، نیاز به تصفیه و حذف این آلودگی روز به روز اهمیت بیشتری می یابد. در این تحقیق تجزیه بیولوژیکی هیدروکربن های نفتی کل (TPH) تحت شرایط هوازی با استفاده از راکتورهای هوازی خاکابی مطالعه و بررسی شد. نمونه خاک از منطقه عظیم آباد که با ریختن، نشت مخازن ذخیره نفت و خطوط لوله آسیب دیده پالایشگاه تهران واقع در جنوب تهران آلوده شده بود، جمع آوری شد. در این مطالعه پی- اچ بهینه که به بهترین تجزیه TPH در راکتور بسته خاکاب با عملکرد متوالی (SS-SBR) منجر می شود با تغییر pH و ثابت نگه داشتن سایر شرایط بررسی شد. دو راکتور خاکاب در اندازه آزمایشگاهی طراحی و ساخته شدند. هر راکتور برای رسیدن به شرایط پایدار برای ۱۴ روز به صورت بسته راه اندازی شد، سپس ۶ بهره برداری با زمان ماند ۲ ماه صورت گرفت. هر راه اندازی pH مربوط به خود را دارا بود. در پایان این عملکرد، غلظت های TPH از طریق کروماتوگرافی گازی (GC) که دارای آشکارساز یونی شعله ای (FID) بود، آنالیز و مشخص شد. بر اساس این مطالعات SS-SBR راندمان بالایی در حذف TPH از خاک آلوده دارد به طوری که راندمان حذف آن در pH=۷ و در بهترین شرایط (pH بهینه) به ۳/۸۸ درصد رسیده است. از این رو در این تحقیق pH بهینه در SS-SBR برای تجزیه بیولوژیکی خاک های آلوده به TPH در محدوده pH نرمال است.

کلیدواژه ها

bioremediation, Flame Ionization Detector (FID), gas chromatography (GC), pH, Soil Slurry – Sequencing Batch Reactor (SS-SBR), Total Petroleum Hydrocarbon (TPH)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.