بررسی تاثیر تاریخ کشت دیم بر عملکرد محصول در عدس بهاره

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI11_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ابیاری و زهکشی دانشگاه تهران دانشکده فناوری و م

عباس ستوده نیا

استادیار گروه مهندسی آب - دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)- دانشکده ف

عبدالمجید لیاقت

استادیار گروه مهندسی ابیاری و آبادانی دانشگاه تهران دانشکده فناوری و

چکیده

تاریخ کشت یکی از عوامل مهم در میزان عملکرد عدس و افزایش بهره وری بارش در شرایط دیم می باشد. بطوریکه کشت زود هنگام و عدم وجود شرایط دمایی مناسب باعث خواهد شد بذرها جوانه زنی نکنند از طرف دیگر در کشت دیر هنگام نیز فرصت استفاده از باران را از دست رفته و کاهش عملکرد محصول را سبب می شود. به منظور بررسی اثر تاریخ کشت بر روی عملکرد عدس بهاره پس از تجزیه و تحلیل آمار هواشناسی 20 ساله ی منطقه ی مورد مطالعه دو تاریخ کاشت به عنوان تیمار تعیین گردید و برای بررسی میزان تاثیر آن آزمایش صحرایی در بهار 1390 در مزرعهی تحقیقات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین اجرا شد. آزمایش بصورت طرح کامل تصادفی و با دو تیمار تاریخ کاشت در 15 و 25 فروردین ماه و با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد تاریخ کشت اثر معنی داری بر عملکرد دانه ،تعداد دانه در واحد سطح و عملکرد بیولوژیکی عدس دیم در سطح 1% داشت. تاخیر در زمان کاشت باعث شد عملکرد دانه و بیوماس به ترتیب 70% و 40% کاهش پیدا کند همچنین تعداد غلاف در بوته و شاخص برداشتنیز در سطح 5% معنی دار بودند دیگر اجزای عملکرد مانند وزن صد دانه ، ارتفاع بوته ، تعداد دانه در غلاف ، نسبت پوکی و تعدادشاخه های فرعی تفاوت معنی داری نداشتند.

کلیدواژه ها

تاریخ کشت ، کشت دیم ، عدس ، بهره وری بارش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.