استفاده از داده های تصاویر ماهواره نوا و مدل تجربی هارگریوز سامانی جهت براورد تبخیر و تعرق مزارع نیشکر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI11_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا عصاره مستقیم

کارشناس ارشد ابیاری و زه کشی دانشگاه تهران و کارشناس مهندسین مشاور یک

علی رحیمی خوب

دانشیار گروه ابیاری و زه کشی دانشگاه تهران

لنا عصاره مستقیم

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران خاک وپی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

تکنیک های سنجش از دور امکان براورد دمای سطح زمین را به وسیله الگریتم های روزنه مجزا با استفاده از تصاویر ماهواره نوا فراهم می اورند. از جمله راهکارهای براورد تبخیر و تعرق با استفاده از تصاویر ماهواره ای محاسبه تبخیر و تعرق با استفاده ارز براورد پارامترهای مورد نیاز مانند دمای هوا در مدل های تجربی موجود برای محاسبه تبخیر و تعرق گیاه مرجع است. در این بررسی از مدل تجربی هارگریوزسامانی برای محاسبه تبخیر و تعرق ذر 5واحد کشت و صنعت نیشکر استان خوزستان استفاده شده است. در مدل دمایی هارگریوزسامانی از پارامتر دمای سطح زمین بدست امده از 238تصویر بدون ابرماهواره نوا طی سال های 2004 تا 2008 برای محاسبه تبخیر و تعرق گیاه مرجع استفاده شده است. روش پنمن مانتیث به عنوان روشی استاندارد جهت محاسبه تبخیر و تعرق گیاه مرجع جهت ارزیابی تبخیر و تعرق براورد شده از تصاویر ماهواره ای قرار گرفت. مدل هارگریوزسامینی با ضریب تبیین 0/8 و خطای 1/4 میلیمتر در روز براورد دقیقی از تبخیر و تعرق با استفاده از تصاویر ماهواره ای در منطقه مورد مطالعه دارد.

کلیدواژه ها

تبخیر وتعرق، پنمن مانتیث، دمای سطح زمین، ماهواره نوا، هارگریوزسامانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.