استخراج حداکثرتوان از نیروگاه های خورشیدی با استفاده از سیستم استنتاجعصبی–فازی تطبیقی با الگوریتم جدید یادگیری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی محاسبات نرم و علوم شناختی
  • کد COI اختصاصی: SCCS01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید قربانی

دانشگاه آزاداسلانی واحد گنبد کاووس

زهرا پایدار

دانشگاه آزاداسلامی واحد گنبد کاووس

چکیده

یکی از موثرترین و پرکاربردترین نیروگاههای الکتریکی مبتنی بر منابع انرژی تجدیدپذیر نیروگاههای خورشیدی سیستم های فتوولتائیک هستند با توجه به اهیمت استفاده از انرژی خورشیدی و تاثیرات مثبت آن بر مشخصات و رفتار شبکه مانند بهبود پروفیل ولتاژ ،کاهش تلفات افزایش امنیت و پایدرای سیستم و کاهش بهای ،برق در سال اخیر سرمایه گذاریهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است برای کنترل سلولهای فتوولتاییک بایدسیستمی در نظر گرفته شود که علاوه بر قرار دادن سلول در بهترین نقطه کار در صورت تغییر این نقطه به واسطه فازی . شرایط آب و هوایی بتواند ردیابی مستمر نقطه حداکثر توان انتقالی سیستم را به سرعت یافته و سلول فتوولتائیک را نقطه بهینه قرار دهد در این تحقیق یک روش جدید ، ساده و مقاوم جهت ردیابی نقطه حداکثر توان در سیستم های فتوولتائیک پیشنهاد شده که در آن از سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی به عنوان کنترل کننده اصلی و از الگوریتم زنبور جهت آموزش بهینه و در نتیجه افزایش دقت و بهبود عملکرد سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی استفاده شده است. در روش پیشنهادی سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی با توجه به تغییرات شرایط جوی شامل شدت تابش آفتاب و دمای محیط مقدار سیکل کاری مبدل را تعیین خواهد نمود طوری که نیروگاه حداکثر توان ممکن را تولید نماید نتایج و یافتهها شبیه سازیها نشان داد که روش پیشنهادی دارای عملکرد بسیار خوبی در ردیابی نقطه حداکثر توان را دارد هم چنین ضرایب کنترل گر ولتاژ و جریان در مبدل منبع ولتاژ نیز با دقت انتخاب شده طوری که سیستم پیشنهادی توان با ولتاژ ثابت را به شبکه تحویل دهد.

کلیدواژه ها

حداکثر توان : فتوولتائیک : نیروگاههای خورشیدی : سیستم عصبی –فازی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.