ارزیابی تاثیر نانوسیلیس و فوق روان کننده بر مقاومت سایندگی بتن در سازه های آبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی، دوره: 16، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_ARIDSE-16-65_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق حبشی

نیک تابان تز

جواد احدیان

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه سازه های آبی

سکینه سلیمانی نیا

دانشجو/دانشگاه شهیدچمران اهواز

چکیده

از بتن معمولی به دلیل در دسترس بودن اجزای آن، به­ صورت گسترده در سازه های آبی استفاده می شود. مقاومت بتن می تواند با افزودن مقداری اندک از مواد ترکیبی به نام نانو مواد، به طور قابل توجهی افزایش یابد و باعث افزایش طول عمر بتن شود. تحقیق حاضر اثر مواد افزودنی نانوسیلیس و فوق روان کننده از نوع پلاستیکرت R-B را بر مقاومت سایشی بتن بررسی کرده است. برای ساخت نمونه های بتن از سیمان تیپ ۲ و ۵ استفاده شد. نانوسیلیس به مقدار ۲، ۴، ۶، ۸ و ۱۰ و فوق روان­کننده به مقدار ۵/۰، ۸/۰، ۱/۱، ۴/۱ و ۷/۱ درصد وزنی سیمان مورد آزمون در نظر گرفته شد. کلیه آزمایش ها در آزمایشگاه بتن در دوره­های عمل آوری ۷، ۲۸ و ۴۲ روزه اجرا گردید. در مجموع، ۶۰ آزمایش مختلف سایشی روی نمونه اجرا شد. در این آزمایش­ها مقاومت ساییدگی مصالح درشت دانه بتن با سایش و ضربه در دستگاه لوس آنجلس تعیین گردید. نتایج نشان می­دهد که با اضافه کردن نانوسیلیس و فوق روان کننده به بتن هایی با سیمان تیپ ۲ و ۵، مقاومت سایشی آنها در مقایسه با بتن معمولی، ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد. به­ طوری که مقدار افت جرم با افزایش نانو سیلیس به ترتیب تا ۶ و ۸ درصد وزنی سیمان، کاهش و پس از آن افزایش خواهد یافت و در مقادیر ذکر شده، کمترین کاهش جرم اتفاق می افتد که مقدار آن نسبت به بتن معمولی ۷، ۲۸ و ۴۲ روزه به ترتیب ۴۰، ۳۱ و ۵۰ درصد برای سیمان تیپ ۵ و ۲۷، ۳۲ و ۵۰ برای سیمان تیپ ۲ کمتر خواهد بود. همچنین در این تحقیق و برای مقاومت سایشی بر اساس نتایج به دست آمده، مقدار بهینه نانوذرات سیلیس ۶ درصد و فوق روان کننده ۸/۰ درصد وزنی سیمان تیپ ۲ و برای سیمان تیپ ۵ به ترتیب ۸ و ۸/۰درصد وزنی، تعیین شد.

کلیدواژه ها

افزودنی های بتن, پلاستیکرت R-B, دوام بتن, مقاومت سایشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.