بررسی تاثیر سلامت سازمانی بر مسئولیت پذیری اجتماعی (مورد مطالعه: کارکنان دانشگاه تبریز)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه اجتماعی، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_QJSDS-10-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال کوهی

دانشیار گروه جامعه شناسی موسسه ی تحقیقات اجتماعی دانشگاه تبریز

چکیده

در عصر حاضر نیروی انسانی مسئولیت پذیر یکی از منابع کمیاب و در عین حال چالش­برانگیز برای بسیاری از سازمان ها و مدیران شرکت­ها محسوب می شود. در همین راستا، در مقاله­ی حاضر کوشش می شود تا میزان مسئولیت پذیری اجتماعی کارکنان دانشگاه تبریز تعیین شده و ارتباط آن با سلامت سازمانی مورد بررسی قرار گیرد. تحقیق حاضر به روش کمی و بر اساس تکنیک پیمایشی انجام شده است. جامعه­ی آماری تحقیق، متشکل از کارکنان دانشگاه تبریز است که تعداد آن ۹۰۷ نفر بوده است. از این تعداد ۱۱۹ نفر بر اساس فرمول با روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای متناسب برای مطالعه­ی انتخاب شده اند. داده های گردآوری شده نیز بوسیله­ی نرم­افزار SPSS نسخه­ی ۲۲ مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که میزان سلامت سازمانی در سطح متوسط به پایین و میزان مسئولیت پذیری اجتماعی نیز در سطح متوسطه به بالا قرار گرفته است. بین سلامت سازمانی و مسئولیت پذیری اجتماعی همبستگی مستقیم و معنی داری مشاهده شده است و سه بعد سلامت سازمانی یعنی روحیه و انگیزش، سرعت و زمان انجام کارها و رهبری سازمان توانسته تا ۱/۳۳ درصد از تغییرات مسئولیت پذیری اجتماعی کارکنان را مورد تبیین قرار دهد. در مجموع می­توان گفت که سلامت سازمانی یکی از عوامل اصلی تعیین­کننده­ی میزان مسئولیت پذیری اجتماعی کارکنان است. در بین ابعاد سلامت سازمانی، روحیه و انگیزش، سرعت و زمان انجام کارها و رهبری سازمان مهم­تر از بقیه­ی ابعاد سلامت سازمانی محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

Health Organizational, Social Responsibility, Staff, Tabriz University

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.