بررسی روابط زن در اجتماع از منظر فمینیسم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه خانواده در آیینه فقه، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FKA-6-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 291
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمود مرتضوی هشترودی

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم

حمیدرضا محمدی

دانشجوی دکترای فقه و مبانی حقوق دانشگاه آزاد واحد تحقیقات تهران و استاد دانشگاه

مهدی مزینانی

دانشجوی دکتری دوره هفتم مدیریت راهبردی فرهنگی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و مدرس دانشگاه های افسری ارتش

چکیده

از آنجا که ورود فمینیسم در عرصه ی جوامع به تغییراتی  در سطح فرهنگی منجر می شود و خصوصا با توجه به این تغییرات و تاثیرات به طور مستقیم نظام اساسی ترین واحد اجتماعی یعنی خانواده را دست خوش تغییر و تحول می سازد،لذا کارشناسی و نقد و بررسی نظریات فمینیستی خصوصا روابط زنان در  اجتماع  ضرورتی غیر قابل انکار است. در این مقاله با بررسی انواع گرایش های فمینیست ها  و بیان نظرات آنها  در مورد مسایل اجتماعی - اقتصادی، علمی و پژوهشی، سیاسی زنان، خانواده، مادری و تولید مثل و مسایل جنسی با روش کتابخانه ای توصیفی، تحلیلی و تطبیقی، متذکر شدیم که شاید قبول این نظرات  در یک نگاه سطحی و گذرا جالب و یا به نفع زنان به شمار آید اما در پس این  نظریات  ظلم به زنان با نام برابری، تعرض به مذاهب و ادیان با نام آزادی بی  قید و بند، تعرض به حاکمت ملی و باز شدن زمینه دخالت خارجی، تعرض به نهاد مﻘدس خانواده، تعرض به حﻘوق کودکان با سﻘط جنین و خود داری از مادری، تعرض به اخلاق با اصالت دادن به لذایذ و منافع مادی و فردی و گسترش فحشاء و خود فروشی زنان، عدم امنیت اجتماعی، کاهش ازدواج، سیرصعودی طلاق، رواج همجنس بازی، مرگ مردانگی و... نهفته است و ۵ مورد از پیامدهای قبول نظریات فمینیست ها از قبیل،انقلاب جنسی،مرگ مردانگی،پدران غائب،فرزند به منزله شهروند دولت و نادیده گرفتن ارزش های زنانه بیان کردیم.

کلیدواژه ها

فمنیسیم, زن, روابط اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.