بررسی پیامدهای تغییر الگوی کشت بر پایداری جمعیت روستایی (مطالعه موردی: دهستان کوت عبدالله)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی تدبیر علوم کشاورزی، محیط زیست، جغرافیا و انرژی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ANGE02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سلطانی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

سعید ملکی

استاد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

علی سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

چکیده

کشاورزی به عنوان فعالیت غالب روستاها در طول زمان، دگرگونیهای ساختاری بیشماری را در قالب تغییر در عملیات کشت، سیستم (نظام) کشت، تیپ (سنخ) کشت و الگوی کشت تجربه نموده است. هدف پژوهش حاضر بررسی پیامدهای تغییر الگوی کشت بر پایداری جمعیت روستایی (مطالعه موردی: دهستان کوت عبدالله) میباشد. این پژوهش بنا به اهدافی که برای آن پیشبینی شده، از نوع توصیفی-تحلیلی و در زمره پژوهشهای نظری و کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی کشاورزانی که در روستای علوه همه یا بخشی از اراضی خود را تغییر الگوی کشت دادهاند میشود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها و آزمون فرضیات پژوهش از تکنیکهای آماری تی زوجی استفاده شده است. فرضیه مطرح شده با توجه به نتیجه آزمون(۳ ,۹۲) T به دست آمده؛ که میتوان نتیجه گرفت تغییر الگوی کشت نقش موثری در پایداری جمعیت روستایی دارد. نتایج نشان میدهد که الگوی کشت جدید میتواند در ایجاد اشتغال و ماندگاری جمعیت روستای علوه نقش موثری را ایفا نموده است، لذا شناخت بیشتر زوایای این تغییرات امری ضروری به نظر میرسد که نیازمند مطالعه بیشتر خواهد بود.

کلیدواژه ها

تغییر الگوی کشت، پایداری جمعیت، دهستان کوت عبدالله.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.