تاثیر سرعت سردکنندگی بر روی خواص مکانیکی (تافنس) فولاد مارایجینگ M350

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سمپوزیوم فولاد ۱۳۸۹
  • کد COI اختصاصی: STEELSYMPO13_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید وحید دستجردی

اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان،دانشکده مهندسی مواد

سید مسعود عراقچی

اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان،دانشکده مهندسی مواد

روح الله مهدوی

اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان،دانشکده مهندسی مواد

چکیده

در این تحقیق اثر سرعت سرد کردن بر روی خواص مکانیکی فولاد مارایجینگ M350 مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمونه ها پس از پیشگرم شدن در دماهای (کار گرم) 1200 درجه سانتی گراد و آنیل 815 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه ، با سرعت های مختلف د رمحیط های خنک کننده اب، حمام نمک و هوا سرد شدند. سپس تحت عملیات حرارتی پیرسازی در دمای 510 درجه سانتی گراد به مدت 3 ساعت قرار گرفتند. جهت تعیین میزان تافنس از آزمون ضربه و برای اندازه گیری استحکام کششی از آزمون کشش استفاده گردید. تغییرات در ریز ساختار و آنالیز سطوح شکست نیز به وسیله میکروسکوپ نوری و الکترونی (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. افزایش سرعت سرد کردن این فولاد از دمای نیل، بر روی تافنس تاثر چندانی ندارد ولی نتایج حاصل نشان داد که سرعت سرد کردن از دماهای بالاتر به شدت بر روی تافنس تاثیر گذار است. همچنین تاثیر سرعت سرد کردن بر روی تافنس در حالت یر سازی نشده به مراتب بیشتر از حالت پیر سازی شده می باشد که علت آن علاوه بر تشکیل رسوبات (C,N)Ti در مزردانه ها به ریز شدن دانه ها نسبت داده شد. در ضمن نتایج نشان داد که سرعت سرد کردن در این حالت اثر چندانی بر روی استحکام کششی ندارد.

کلیدواژه ها

فولاد مارایجینگ، پیر سازی، تافنس، سطوح شکست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.