رابطه بین سقوط قیمت سهام و سهامداران نهادی پایدار و گذرا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهش های حسابداری مالی و حسابرسی، دوره: 12، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_FAAR-12-45_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان حجازی

استاد گروه حسابداری، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران

سید کمال خاتمی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه غیرانتفاعی دماوند، دماوند، ایران

علیرضا ابوالحسنی طرقی

کارشناس ارشد حسابداری، گروه حسابداری ، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

محسن ابراهیمی

کارشناس ارشد حسابداری، گروه حسابداری ، واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران

چکیده

بر اساس تئوری نمایندگی همواره این احتمال وجود دارد که مدیران شرکت لزوما به نفع سهامداران تصمیم نگیرند و به امید بدست آوردن خبرهای خوب در آینده، زمینه های ایجاد محیط گزارشگری غیر شفاف و به تبع احتمال سقوط قیمت سهام را فراهم آوردند. در مقابل مفاهیم حاکمیت شرکتی با تاکید بر سهامداران نهادی از آن ها به عنوان سازوکار کنترلی جهت مقابل با رویکرد فرصت طلبانه و انعقاد قراردادهای کارا، بر نقش سرمایه گذاران نهادی در مکانیسم راهبری شرکت و توانایی بالقوه ای آن ها در تاثیرگذاری بر رویه ها و سیاست های اتخاذشده از سوی مدیران تاکید می کنند. بر همین مبنا مطالعه در خصوص نقش سرمایه گذاران نهادی در سقوط ناگهانی قیمت سهام ضروری به نظر می رسد. ازاین رو پژوهش حاضر با بهره گیری از دو فرضیه نظارت کارآمد و همگرایی منافع و طبقه بندی نمودن سهامداران نهادی به دو گروه سهامداران نهادی پایدار و گذرا رابطه بین سهامداران نهادی با سقوط قیمت سهام (با دو مدل کانت و ضریب چولگی بازده منفی) را با استفاده از اطلاعات ۱۵۲ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ، مورد بررسی قرار داده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین سهامداران نهادی پایدار با سقوط قیمت سهام (مدل کانت و ضریب چولگی بازده منفی) رابطه منفی و معناداری وجود دارد. لیکن این رابطه بین سهامداران نهادی گذرا با سقوط قیمت سهام (مدل کانت و ضریب چولگی بازده منفی) برقرار نیست؛ که این موضوع بر تفاوت قائل شدن بین سهامداران نهادی پایدار و گذرا و همچنین تاکید بر سهامداران نهادی پایدار به عنوان سازوکار کنترلی موثر بر ارکان راهبری سازمان و مقابله با سقوط ناگهانی قیمت سهام اشاره می نماید.  

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی, سقوط قیمت سهام, سهامداران نهادی پایدار, سهامداران نهادی گذرا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.