بررسی تاثیر بازاریابی سیاسی برافزایش مولفه قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی، دوره: 12، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSN-12-47_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین فتاح پور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت وکارآفرینی،دانشکده علوم اجتماعی ،دانشگاه رازی،کرمانشاه،ایران

مهدی حسین پور

استادیار گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

یوسف محمدی فر

استادیار گروه مدیریت وکارآفرینی ,دانشکده علوم اجتماعی, دانشگاه رازی, کرمانشاه, ایران

قدرت احمدیان

دانشیار گروه علوم سیاسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

هدف این مقاله بررسی تاثیر بازاریابی سیاسی بر افزایش مولفه قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است. روش پژوهش، آمیخته اکتشافی ومصاحبه های نیمه ساختاریافته با ۱۰ نفر از خبرگان انجام گرفت و به کمک تحلیل محتوا مقوله ها شناسایی شدند. در فاز کمی پژوهش با پرسش نامه و پیمایش خبرگی میان ۴۶ نفر از جامعه آماری با فرض (N=n) به آزمون مقوله ها با استفاده از نرم افزار SPSS۲۶ اقدام گردید و مقوله ها با آزمون فریدمن رتبه بندی شدند و اعتبار سنجی پرسش نامه در دو بخش روایی و پایایی (آلفای کرانباخ ۸۹۵/۰ محاسبه شد) انجام شده است. طبق نتایج حاصله بالاترین رتبه به تکنیک های مورداستفاده از بازاریابی سیاسی بین الملل با مقدار ۵.۹۹ و پس از ان به ضرورت های بهره گیری از بازاریابی سیاسی بین الملل با رتبه ۴.۶۴ و شاخص ترین بعد با رتبه ۴.۱۱ تعلق دارد. عدم انسجام برنامه ها و استراتژی ها در حوزه بازاریابی سیاسی بین الملل به عنوان محدودیت اول در بهره گیری از بازاریابی سیاسی بین الملل قرار گرفت و موثرترین گفتمان سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در جهت بهره گیری از بازاریابی سیاسی بین الملل، گفتمان تنش زدایی بین المللی با واقع گرایی و هدف مشخص رتبه اول را به خود در گروه گفتمان موثراختصاص داد. در خصوص شرایط و جایگاه حال حاضر کشور نیز جایگاه جمهوری اسلامی ایران ازلحاظ تاریخی و فرهنگی رتبه اول را به خود در این گروه اختصاص داد اما جایگاه کشور ازلحاظ محصولات صادراتی جایگاه هشتم را در به دست آورد.

کلیدواژه ها

بازاریابی سیاسی, قدرت نرم, قدرت هوشمند, سیاست خارجی, جمهوری اسلامی ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.