تشریح مدل برای تعیین زمان شروع و پایان انجماد قطعات ریختگی فوق سنگین فولادی با اندازه گیری منحنی سرد شدن در نقطه ای از مذاب

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_477
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره سلیمانی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد،کارشناس طراحی و تکنولوژی ساخت صنایع فولاد سایا

احمد منشی

استاد دانشکده مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

علی شفیعی

دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

محسن کهندل

مدیر عامل شرکت مهندسی ساخت صنایع فولاد سایا

چکیده

در این پژوهش امکان مدل سازی تعیین زمان شروع و پایان انجماد قطعات ریختگی فوق سنگین فولادی با اندازه گیری منحنی سرد شدن در نقطه ای از مذاب ارائه می گردد. بدین منظور عملیات فرمگیری و ریخته گری یک نمونه آزمایشی با سه مدول هندسی متفاوت 11 و 17/5 و 30 سانتی متر همزمان با قطعه فوق سنگین رینگ کوره دوار سیمان به قطر 787 سانتی متر و وزن 350 تن و مدول هندسی 23 سانتی متر ریخته گری گردید. جنس قطعات از فولاد کم آلیاژ با مارک GS28Mn6 می باشد. به منظور اندازه گیری سرعت سرد شدن از سه عدد ترموکوپل داخل ذوب ازجنس Pt10Rh-ptS وترمومتر،مدل TM-2000 استفاده گردید.با استفاده از 680 داده شامل تغییرات درجه حرارت نسبت به زمان که بر روی رایانه ذخیره گردید، منحنی های سرد شدن واقعی در محل نصب ترمو کوپل ها رسم شد. نتایج نشان می دهد که بر اساس مدل تشریح شده، زمان شروع و پایان انجمادو همچنین دمای شروع و پایان انجماددر شرایط واقعی قابل حصول است. از تفاوت این دو زمان می توان زمان لازم برای تکمیل انجماد قطعه را بدست آورد و با رابطه چورینف در مدل قالب عایق سنجید. ثابت به دست آمده ،ارتباط بین tf (زمان لازم برای تکمیل انجماد) و مداول انجماد (نسبت حجم به سطح قطعه) با ثابت به دست آمده از تئوری قالب عایق مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

مدل سازی،قطعات فوق سنگین،زمان انجماد،رابطه چورینف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.