مروری بر روش های نوین ارزشیابی در آموزش بالینی دانشجویان علوم پزشکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-14-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ذاکری مقدم

Tehran University of Medical Scien

الناز یزدان پرست

Birjand University of Medical Scien

سیده فائزه حسینی

Iran University of Medical Scien

هادی احمدی چناری

Birjand University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: آموزش بالینی، بخش مهم آموزش در علوم پزشکی می­باشد. از جمله مهم ترین موانع اصلی آموزش بالین مشکلات مربوط به سیستم ارزشیابی می­باشد. مطالعاتی با نتایج ضد و نقیض در زمینه­ی روش های ارزشیابی بالینی انجام شده است. مطالعه حاضر با هدف مرور نظامند بر تحقیقات انجام شده جهت تعیین روش ارزشیابی بالینی مناسب انجام شده است. روش ها: این مطالعه یک پژوهش مروری نظام مند است که جستجو در پایگاه­های اطلاعاتی Iran doc،  Health.barakat، SID،MedLib  بین سال های ۱۳۹۸- ۱۳۸۸ و همچنین در بین پایگاه هایISI ، PubMed، Elsevier، Science Direct، Ovid، Pro Quest، Google Scholar بین سال های ۲۰۱۰-۲۰۱۹ با استفاده از کلید واژه هایClinical Evalution  Evalution   ,Medical Sciences Students,   Performance Evalution و معادل فارسی آن ها انجام شد و نهایتا ۱۵ مطالعه که معیارهای ورود به این پژوهش را داشتند انتخاب و بررسی شدند. نتایج: تجمیع مطالعات نشان داد هر کدام از روش های ارزشیابی دارای مزایا و معایبی می­باشد از جمله روش ارزشیابی۳۶۰ درجه می­تواند در اصلاح وضعیت نارضایتی دانشجویان مفید واقع شود. در مقایسه­ی کارپوشه با لاگ بوک مهم ترین تفاوت بین این دو این است که کارپوشه شامل تفکرات انتقادی دانشجو می باشد. مشاهده ی عملکرد مستقیم امکان بازخورد و ارزشیابی را بدون صرف منابع مالی و انسانی زیاد فراهم می کند. از جمله معایب آزمون مورد بلند این می باشد که روایی و پایایی آن کم می باشد. نتیجه گیری: در یک روش ارزشیابی ویژگی های روایی، پایایی، کاربردی بودن و بازخورد مثبتی که آن روش روی کارآموز ایجاد خواهد کرد، اهمیت زیادی دارند همچنین با توجه به این که توانمندی بالینی دارای ساختاری کاملا پیچیده است، برای ارزیابی معتبر آن به روش های چندگانه و ترکیبی نیازمندیم و استفاده از هر روش بسته به هدف ارزشیابی دارد.

کلیدواژه ها

Clinical Evalution, New Evalution, Medical Sciences Students, Performance Evalution, ارزشیابی بالینی, ارزشیابی نوین, دانشجویان علوم پزشکی و عملکرد بالینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.