سنجش رضایت مندی شغلی کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان با استفاده از مدل توسعه یافته رضامندی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEER-15-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن خسروی پور

استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران

مسعود یزدان پناه

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران

آمنه سواری ممبنی

دانش آموخته دکتری ترویج و آموزش کشاورزی و توسعه روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران

امینه لطفیان

دانش آموخته دکتری ترویج و آموزش کشاورزی و توسعه روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران

چکیده

رضامندی کارکنان سازمان عامل مهمی در موفقیت سازمان می باشد. لذا، این تحقیق به منظور بررسی رضامندی کارکنان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان و عوامل موثر بر آن طراحی و اجرا شد. این تحقیق از مدل رضامندی به عنوان چارچوب نظری تحقیق استفاده نمود. جامعه آماری این تحقیق کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی مرکز استان خوزستان (۵۰۰N=) تشکیل دادند. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان، ۲۱۷ کارشناس انتخاب شد. افراد نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی صوری و محتوایی آن توسط جمعی از استادان و صاحب نظران تایید گردید. افزون بر این، برای تعیین میزان پایایی، از پیش آزمون با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ استفاده و تائید شد. داده های گردآوری شده به وسیله نرم افزارهای SPSS۲۴ و Amos۲۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد، وجهه سازمان و تعهد عاطفی به سازمان بر ارزش دریافتی از سازمان، همچنین انگیزه و ویژگی های شخصیتی بر رضامندی از شغل موثر بوده و قادر به تبیین بخش قابل ملاحظه ای از این متغیرها می باشد. در انتها پیشنهاداتی در راستای بهبود وضعیت هر یک از متغیرهای موثر در این تحقیق، ارائه شده که نهایتا منجر به افزایش رضایت از شغل کارشناسان این سازمان خواهد گردید.

کلیدواژه ها

رضایت شغلی, تعهد عاطفی, انگیزه, وجهه سازمان, کیفیت دریافتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.