تدوین و اعتباریابی مدل مشارکت ذی نفعان در خط مشی گذاری عمومی در سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله خط مشی گذاری عمومی در مدیریت، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPA-12-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زین العابدین شیخ بگلو

گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

کاوه تیمورنژاد

گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول).

یداله عباسزاده سهرون

گروه مدیریت دولتی، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوی، ایران

چکیده

زمینه: مشارکت ذی نفعان سنگ بنای خط مشی گذاری معاصر محسوب شده و از ابزارهای ایجاد دموکراسی و زمینه ساز توسعه پایدار در سازمان ها می باشد.هدف: هدف تحقیق تدوین و اعتباریابی مدل مشارکت ذی نفعان در خط مشی گذاری عمومی در سازمان غذا و دارو می باشد.روش ها: نخست با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی با ۱۸ نفر از خبرگان مصاحبه سپس با استفاده از روش تحلیل مضمون، مدل مفهومی تدوین شد، برای اعتباریابی، از مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزار SmartPLS استفاده شد . روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط افراد خبره، روایی سازه توسط تحلیل عاملی و پایایی پرسشنامه با آزمون آلفای کرونباخ، ۷۰/۰محاسبه و همگی مورد تایید قرار گرفتند.یافته ها: برای تدوین مدل ۱۰۳ مضمون پایه، ۲۰ مضمون سازمان دهنده و ۵ مضمون فراگیر استخراج شد. نتایج پژوهش نشان داد که تمامی شاخص های شناسایی شده در مدل مشارکت ذی نفعان در خط مشی گذاری عمومی در سازمان غذا و دارو ، تایید و مقدار GOF مدل کلی به مقدار ۶۲۵/۰ می باشد لذا مدل از برازش مناسبی برخوردار است.نتیجه گیری: با اجرای مدل می توان مشارکت ذی نفعان در خط مشی گذاری عمومی در سازمان غذا و دارو را افزایش داده و باعث تدوین خط مشی های کاربردی و اجرای کامل آنها گردید.

کلیدواژه ها

خط مشی گذاری عمومی, ذی نفعان, مشارکت, سازمان غذا و داروی ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.