بهینه سازی میزان گرافیت زایی و کاربید زایی چدن های غیر آلیاژی در سرعت های سرد کردن بالا به روش طراحی آزمایش تاگوچی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی کلاهگر آذری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند تبری

خاطره عدالتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی متالورژی ومواد دانشکده مهندسی، د

علیرضا کیانی رشید

دانشیار، گروه مهندسی متالورژی ومواد دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی

چکیده

در این تحقیق از روش تاگوچی (با آرایه اورتوگونال (فرمول در متن اصلی مقاله)) برای بهینه سازی شرایط تولید چدن خاکستری و به عبارتی چدن غیر تبریدی جهت کاهش میزان کاربید، افزایش میزان گرافیت ، نزدیک کردن اندازه متوسط گرافیتها به اندازه اسمی مناسب و یکنواخت کردن توزیع اندازه گرافیت ها در ریز ساختار چدن ، د رسرعت های سرد کردن بالاتر از حدود بحرانی استفاده شد. پارامترهای آزمایش د رمحدوده 3/45 تا 3/80% برای مقدار کربن در ترکیب شمیایی چدن (C) 1350 تا 1450 درجه سانتیگراد برای دمای بارریزی (T) صفر تا 0/5% برای مقدار ماده جوانه زا (N)0/2 تا 1/5W/m.K برای میزان انتقال حرارت قالب که وابسته به جنس قالب است(M) و 3 تا 20mm بریا ضخامت قطعه (P) بررسی شدند. شرایط بهینه جهت حداکثر گرافیت زایی 3/80%=C و T= 1350 درجه سانتیگراد و 0/5%=N و 0/2W/m.K =M و 20mm=P بوده ، که میزان گریفیت آن معادل 95% پیش بینی شد. به منظور کاهش کاربیدزایی، متناسب کردن اندازه متوسط گرافیت ها و یکنواخت کردن توزیع اندازه آن ها، سه سری آزمایش دیگر با شرایط معین انجام شد و شرایط بهینه کلی تحقیق 3/68%=C و درجه سانتیگراد 1350=T و 0/3%=N و 0/2W/m.K=M و 20mm=p بدست امد. سپس با تحلیل اریانس (ANOVA) درجه اطمینان محاسبه شد.

کلیدواژه ها

چدن خاکستری، گرافیت زایی، کاربیدزایی، ریزساختار، سرعت سرد کردن ، تاگوچی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.