تاثیر اولتراسوند و مایکروویو بر دانسیته ظاهری قطعات سیب زمینی سرخ شده و مدل سازی سینتیک آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 26، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FOODRE-26-1_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال دهقان نیا

دانشیار و استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

حامد باقری درویش محمد

۲ دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

بابک قنبرزاده

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

فرآیند سرخ­کردن عمیق مواد غذایی یکی از روش­های متداول پخت می­باشد. این فرآیند، باعث ایجاد یک­سری تغییراتی در ویژگی­های فیزیکی مواد غذایی از جمله دانسیته ظاهری می­شود. در این پژوهش، اثر شرایط فرآیند (دما و زمان) و پیش­تیمارهای اولتراسوند و مایکروویو بر میزان دانسیته ظاهری قطعات سیب­زمینی طی فرآیند سرخ­کردن بررسی شد. پیش­تیمار اولتراسوند تحت فرکانس­های ۲۸ و ۴۰ کیلوهرتز و پیش­تیمار مایکروویو با توان­های ۳ و ۶ وات بر گرم، روی قطعات سیب زمینی اعمال ­گردید و سپس این قطعات در دماهای ۱۵۰، ۱۷۰ و ۱۹۰ درجه سانتی­گراد و زمان­های ۱، ۲، ۳ و ۴ دقیقه سرخ شدند. نتایج نشان داد که پیش­تیمارهای اولتراسوند و مایکروویو به طور معنی­داری دانسیته ظاهری قطعات سیب­زمینی را نسبت به نمونه شاهد کاهش می­دهد. همچنین، دانسیته ظاهری به طور معنی­داری با افزایش فرکانس اولتراسوند، توان مایکروویو، زمان و دمای فرآیند کاهش یافت. علاوه بر این، ۵ مدل با در نظر گرفتن شرایط فرآیند برای پیش­بینی میزان دانسیته ظاهری ارائه شد.    

کلیدواژه ها

اولتراسوند, سرخ کردن, دانسیته ظاهری, مایکروویو, مدل­سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.