تاثیر غلظت های مختلف چیتوسان بر عمر انبارداری و کیفیت پس از برداشت میوه زغال اخته (Cornus mass L.)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 29، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FOODRE-29-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اسمعیلی

گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

اصغر ابراهیم زاده

گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

حمید حسن پور

گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

محمد باقر حسن پور اقدم

گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

چکیده

زمینه مطالعاتی: امروزه کنترل ضایعات پس از برداشت و اولویت دادن به استفاده از روش­های سالم نسبت به استفاده از سموم شیمیایی در پرورش محصولات باغبانی ضروری است. در سال­های اخیر، استفاده از پوشش­های خوراکی مانند چیتوسان به منظور کاهش ضایعات پس از برداشت، کاهش سرعت متبولیسم محصول، افزایش عمر انبارمانی و کنترل رشد میکروبی در انواع میوه­ها رواج پیدا کرده است. هدف: هدف از پژوهش حاضر، تشخیص مناسب­ترین غلظت چیتوسان در راستای حفظ خاصیت آنتی­اکسیدانی محصول زغال اخته، شاخص­های کمی، کیفی و ترکیب­های آنتی­اکسیدانی پس از برداشت میوه­ها بود. روش کار: میوه­های  سالم و یکنواخت زغال اخته پس از برداشت با  غلظت های مختلف چیتوسان (۵/۰، ۱ و ۵/۱ درصد)  بمدت ۱ دقیقه تیمار شده و سپس در دمای ۱±۴ درجه سانتی­گراد و به مدت ۲۱ روز انبار شدند. نمونه­برداری جهت مطالعات مختلف بعدی در روزهای ۷، ۱۴ و ۲۱ صورت گرفت. نتایج: نتایج آزمایش نشان داد که اثر متقابل زمان و غلظت چیتوسان بر میزان فعالیت آنزیم گایاکول­پراکسیداز معنی­دار نیست. با این حال تیمار چیتوسان در حفظ میزان اسیدیته قابل تیتراسیون، آنتوسیانین کل، فنل کل، فلاونوئید کل، خاصیت آنتی­اکسیدانی و فعالیت آنزیم کاتالاز بیشترین تاثیر را داشت. همچنین فعالیت آنزیم­های پلی­فنل­اکسیداز و فنیل آلانین آمونیالیاز در غلظت صفر درصد بیشتر بود. نتیجه گیری نهایی:  با توجه به نتایج کلی آزمایش، معلوم شد که تیمار ۱ درصد چیتوسان نسبت به سایر غلظت­های آن در حفظ صفات فیزیکوشیمیایی میوه­های زغال اخته بهتر عمل نمود.

کلیدواژه ها

ارزش غدایی, چیتوسان, زغال اخته, صفات کمی و کیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.