یک رویکرد بهینه یابی شبیه سازی بر ای استقرار و مدیریت ظرفیت مراکز واکسیناسیون در مواجههبا همه گیری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بهینه سازی سیستم های تولیدی و خدماتی
  • کد COI اختصاصی: COPSS02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ظریف نیا

فارغ التحصیل کارشناسی، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها, دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی مهنام

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها, دانشگاه صنعتی اصفهان

علیرضا نیکوبین

پژوهشگر کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها, دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

واکسیناسیون انبوه یکی از روش های ایمن سازی جمعی در برابر وقوع بیماری های همه گیر است. از زمان وقوعهمه گیری ویروس کرونا و شروع واکسیناسیون انبوه موضوع استقرار ومکانی ابی مراکز واکسیناسیون و مدیریتظرفیت آنان اهمیت ویژه ای داشته است. با مدیریت تخصیص ظرفیت مناسب به هر مرکز واکسیناسیون میتواندر مواقعی که کمبود واکسن و یا ازدحام برای واکسیناسیون وجود دارد، ازدحام جمعیت را کنترل نمود و درکوتاه ترین زمان ممکن حداکثر میزا ن واکسن ممکن به متقاضیان تزریق شود.در این مقاله مساله استقرار مراکز واکسیناسیون در یک منطقه از مجموعه گسسته ای از مراکز بالقوه با تعیینتعداد مناسب خدمت دهنده در هر مرکز مورد بررسی قرار می گیرد. فرض می شود که اولویت متقاضیان برایانتخاب مراکز واکسیناسیون با فاصله مرکز تا محل سکونت رابطه عکس دارد. بدین منظور از شبیه سازی برایارزیابی استقرار مراکز و تعیین ظرفیت استفاده شده است. همچنین یک رویکرد بهینه یابی شبیه سازی برایتعیین مراکز واکسیناسیون و ظرفیت آنها با در نظر گرفتن سه هدف را مورد بررسی قرار دادیم. به منظوربهینه سازی در این رویکرد الگوریتم فراابتکاری ژنتیک استفاده شده است. در این الگوریتم کمینه سازی فاصلهمراکز تا متقاضیان با استقرار مناسب مراکز، همچنین کم کردن زمان انتظار جهت دریافت خدمت با تعیینتعداد مناسب خدمت دهنده در هر مرکز و افزایش میزان واکسیناسیون می باشد. این مطالعه با درنظرگرفتنهمزمان اهداف اقتصادی و اجتماعی انجام شده است .

کلیدواژه ها

استقرار مراکز واکسیناسیون،مدیریت ظرفیت مراکزواکسیناسیون، بهینه یابیشبیه سازی، الگوریتم فراابتکاریژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.