بررسی تاثیر عمق شیار روی میزان تغییر استحکام فولادهای ساده کربنی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_229
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1384
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد-دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده مهندسی-گروه مهند
دانشجوی کارشناسی ارشد-دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده مهندسی-گروه مهند
دانشیار- دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده مهندسی-گروه مهندسی متالورژی و
دانشیار- دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده مهندسی-گروه مهندسی متالورژی و
چکیده
مواد مختلف هنگامی که دارای شیارهایی با عمقهای متفاوت میشوند و سپس تحت آزمایش کشش قرار میگیرند دچار تغییر در استحکام تسلیم میگردند. میزان تغییرات به وجود آمده به نوع آلیاژ، ریزساختار و اندازه شیار بستگی دارد. در این تحقیق، فولادهای کربنی از نوع CK20 و CK45 انتخاب شدند و با اعمال سیکلهای مختلف عملیات حرارتی، ریزساختارها و سختیهای متفاوت در آنها ایجاد گردید. سپس شیارهایی با عمقهای مختلف در نمونه ها ایجاد شد و تحت آزمایش کشش قرار گرفتند و نتایج حاصله با نتایج نمونههای بدون شیار مقایسه گردید. نتایج بررسیها نشان داد که جنس و ریزساختار اولیه و همچنین عمق شیار تاثیر زیادی روی تغییر استحکام تسلیم میگذارد. مشخص شد که در نمونه های با سختی بالا تاثیر میزان تمرکز تنش افزایش مییابد ولی در نمونه های نرمتر تاثیر کور شدن ترک و مهار پلاستیکی بیشتر است.علاوه بر این، مشخص شد که وجود شیار روی استحکام نهایی تمامی نمونه ها اثر می گذارد ولی این تاثیر در خصوص نمونه های با استحکام بالاتر بیشتر است.کلیدواژه ها
مهار پلاستیکی، تمرکز تنش، ضریب حساسیت به شیار، استحکام تسلیم، فولادهای کربنیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.