امکان سنجی و تولید ربات های دانش بنیان در سازمان آتش نشانی برای عملیات اطفای حریق و امداد و نجات
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین با محوریت بسیج شهری
- کد COI اختصاصی: IRCNFO01_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 431
نویسندگان
کارشناس ایمنی و عملیات ، سازمان آتش نشانی تهران
کارشناس ایمنی و عملیات ، سازمان آتش نشانی تهران
چکیده
در سوانح آتش سوزی، آتش نشان برای نجات جان انسان ها، در معرض خطر می باشد و گاهی در موقعیت های خاص مانند وجود گازهای سمی، گرمای شدید و یا استنشاق دود، ممکن است جان خود را از دست بدهد. همچنین وقوع آتش سوزی در مشاغل خطرناک هر ساله جان صدها نفر را می گیرد و خسارات زیادی به اماکن، تاسیسات و تجهیزات وارد می نماید. با وجود رعایت نکات ایمنی و اصول پیشگیری از وقوع حوادث به خصوص در محیط های قابل اشتعال، خطر وقوع آتش سوزی کامال منتفی نشده و رخداد آن غیر قابل پیش بینی و اجتناب ناپذیر است. امروزه با پیشرفت علم، ربات های آتش نشان نیز ساخته شده اند. رباتی که در اینجا ارائه شده می تواند به کمک سیستم های کنترلی، هدایت شود. از قابلیت های اصلی این ربات، آن است که در مواجهه با آتش طبق اولویت های تعریف شده به کمک پمپ حریق را مهار می نماید. هنگام وقوع آتش سوزی، اقدام فوری و دقیق، به جهت به حداقل رساندن خسارت های جانی و مالی، از اهمیت بسزایی برخوردار است. در شرایط خطرناکی که حضور آتش نشان غیر ممکن یا خطر ساز است، ربات آتش نشان با قدرت بالا و مانور حرکتی مناسب می تواند عملیات اطفاء حرق را با سرعتی بالا و با راندمانی مناسب انجام دهد. پس از وقوع حادثه ربات در محل مورد نظر می تواند قرار گیرد و از طریق کنترل به سمت نقطه آتش هدایت گردد. ربات به صورت آنلاین تصاویر اطراف را برای هدایتگر می فرستد تا بتواند با کنترل تجهیزات اطفاء حریق نصب شده روی ربات، بدون نگرانی از سرایت شعله یا انفجار، آتش را از فاصله دور مهار کند.کلیدواژه ها
ربات آتش نشان، حریق، اشتغال آفرینی، تولید دانش بنیان، امداد و نجاتمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.