بررسی امکان تخمین عیار طلا به روش شبکه های عصبیبا استفاده از دادههای لیتوژئوشیمیایی در کانسار طلایخروانق

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی نظام الحسینی

کارشناس ارشد مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه یزد

فرهاد محمدتراب

استادیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

چکیده

کانسار طلای خروانق در استان آذربایجان شرقی و در فاصله ۲۸ کیلومتری شمال روستای میوه رود از توابع شهرستان اهر واقع شده است. کانی سازی مس و طلا در این کانسار ناشی از فعالیتهای هیدروترمالی مرتبط با توده های نفوذی نیمه عمیق و پورفیری با ترکیب منز ودیوریتی تا گرانودیوریتی به سه شکل توده پورفیری مس و طلا دار اسکارنهای کانه دار و رگههای سیلیسی طلا دار شکل گرفته است. اکتشافات ژئوشیمیایی تفصیلی در محدوده ای به وسعت تقریبی ۱۰ کیلومتر مربع با برداشت تعداد ۴۱۶ نمونه لیتوژئوشیمیایی در ۲۱ پروفیل مجزا انجام شده و نمونه ها برای ۱۰ عنصر مختلف تجزیه شده است. با توجه به اینکه اغلب روشهای معمول آنالیز ،طلا پرهزینه و کم دقت میباشند، در این تحقیق سعی شد تا با مدل سازی دادهها تخمین عیار طلا با بهره گیری از عیار سایر عناصر به روش شبکه های عصبی مصنوعی (ANN) مورد تحلیل قرار گیرد بدین منظور با آنالیزهای حساسیت مختلف شبکه عصبی بهینه ای از نوع پرسپترون چند لایه (MLP) شامل دو لایه مخفی طراحی شد. با استفاده از مطالعات آماری ،اولیه پارامترهای مختصاتی X و Y و عیار Cu و Ag به عنوان ورودیهای شبکه و عیار Au به عنوان خروجی شبکه در نظر گرفته شدند در قیاس با دادههای ،واقعی پارامترهای آماری به دست آمده مثل ۱۳۰/۰۶ = MSE و R۲=۰/۹۳ نشان دهنده کارآیی مناسب این شبکه جهت تخمین عیار در این منطقه است.

کلیدواژه ها

شبکه های عصبی ،مصنوعی تخمین عیار ،کانسار ،کانسار طلای خروانق مدل سازی عیاری ANN

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.