بررسی اثر کاتیونهای Mg+۲ و Mn+۲ بر فلوتاسیونآنیونی سنگ آهن چادرملو برای حذف آپاتیت وسیلیس

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اصلی

فارغ التحصیل کارشناس ارشد مهندسی فرآوری مواد معدنی

سیدضیاالدین شفایی

استاد دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران

محمد نوع پرست

استاد دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران

امیر معبودی

فارغ التحصیل کارشناس ارشد مهندسی فرآوری مواد معدنی

چکیده

فلوتاسیون آنیونی اکسیدهای آهن یکی از روشهای پرعیارسازی کانه های آهن برای تولید کنسانتره قابل استفاده در فولادسازی میباشد. آپاتیت به عنوان ناخالصی کانسنگ چادرملو با استفاده از کلکتورهای آنیونیک آسام و اتراک از بار هماتیتی کارخانه فلوته می شود. در این مقاله اثر کاتیونهای Mg+۲ وMn+۲ بر فلوتاسیون آنیونی کانسنگ آهن معدن چادرملو برای حذف ناخالصی های فسفر و سیلیس بررسی شده است. بررسی های انجام گرفته نشان داد که با افزایش غلظت کاتیونهای Mg۲+ و Mn۲+در محلول فلوتاسیون، مقدار کف تولیدی و نیز اندازه حبابهای هوای تولید شده کاهش پیدا میکند.ضمن اینکه افزودن این کاتیونها باعث افزایش بازیابی فسفر و سیلیس در محصول شناور شده، به طوریکه بیشترین عیار و بازیابی آهن و کمترین درصد ناخالصی های کنسانتره در غلظت۱۵ g/tonکاتیونها حاصل شد. همچنین با بررسی بازیابی و عیار آهن، فسفر و سیلیس به عنوان تابعی از pHفلوتاسیون مشخص شد که در حضور این کاتیونها افزایش pH، باعث کاهش بازیابی فسفر و سیلیس در بخش شناور میشود.

کلیدواژه ها

فلوتاسیون آنیونی، کاتیونهای Mg۲+ و Mn۲+، سیلیس، فسفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.