تحلیل فیزیک و ساختار سنگی- رسوبی آبخوان آبرفتی، سنگ کف و اهمیت آن در مدیریت و برنامه ریزی منابع آب زیرزمینی (دشت دهرود-تنگ ارم)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: بیست و چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI24_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 403
نویسندگان
شرکت سهامی آب منطقه ای استان بوشهر
چکیده
بدلیل کاهش شدید ظرفیت آبدهی آبخوان های آبرفتی، تقاضا برای دسترسی به آب بیشتر شده و این مهم در قالب پدیده کف شکنی چاه ها در حال رشد و توسعه است. کف شکنی، تغییر در فیزیک و ساختار سنگی- رسوبی آبخوان است. دادن جایگاه و ارزش بیشتر برای شاخص کمیت فیزیک و ساختار سنگی-رسوبی آبخوان را می توان در این دانست که اجازه دسترسی به هر سانتیمتر از اعماق بیشتر آبخوان و تغییر در طبیعت سنگ چینه ای، آبخوان را به شکل غیر قابل کنترل و جبرانی از بین خواهد برد که ابعاد فنی، حقوقی، اجتماعی و مدیریتی آن بسیار پیچیده و گسترده است. تعمیق چاه های آب در پهنه مکانی دشت دهرود- تنگ ارم در استان بوشهر به شکل گسترده ای توسط بهره برداران غیر مجاز و مجاز بدون توجه به ظرفیت آبدهی آبخوان در حال انجام است. این رخداد سبب کاهش شدید حجم ذخایر آبی شده و طی ۲۰ سال گذشته متوسط عمق چاه ها ۴۸,۵ درصد نسبت به متوسط عمق اولیه افزایش یافته اند؛ به بیانی دیگر؛ به ازاء هر ۱,۰۴ متر افت سطح ایستابی، ۱ متر به عمق کف شکنی افزوده شده است. در این مطالعه، فرمول ضریب آسیب ساختار سنگی- رسوبی آبخوان تعریف و برای دشت مذکور در ابتدا و انتهای دوره آماری به ترتیب: اعداد α=۰,۸۴ و α=۱,۲۴ به دست آمده است.کلیدواژه ها
فیزیک آبخوان، ساختار سنگی- رسوبی، کف شکنی چاه، آبخوان دهرود- تنگ ارم، استان بوشهرمقالات مرتبط جدید
- پتانسیل کانیزایی و تشکیل بوکسیت در برگه علیآباد شمال استان سمنان
- کاربرد تلفیق تصاویر اپتیکال و راداری در بارزسازی سنگهای دگرسان شده و اکتشاف کانسارهای معدنی: مطالعات موردی از مصر، اندونزی و ایران
- شناسایی تاثیر لاگ های ژئو فیزیکی دراکتشافات نفت با تاکید بر چالش های تولید نفت در آب های عمیق تضمین جریان
- مروری بر مهندسی محیط زیست، توسعه پایدار، تجارت بین الملل و مدیریت منابع
- نقش هوش مصنوعی در ارتقای بهرهوری صنعت سنگ های ساختمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.