تولید پودر کامپوزیتی FeCo-TiC به روش آلیاژسازی مکانیکی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1148
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آبا
استاد، مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
استادیار، مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
چکیده
کامپوزیت های زمینه فلزی تقویت شده با ذرات کاربید تیتانیم به دلیل خواص سایشی عالی در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته اند. در این تحقیق کامپوزیت FeCo-TiC به روش آلیاژسازی مکانیکی و با استفاده از ماده ارزان قیمت فروتیتانیم (به جای تیتانیم خالص ) تولید گردیده است . مخلوط پودری شامل فروتیتانیم، کبالت و گرافیت در آسیای گلولهای- سیارهای در زمانهای مختلف آسیا شد و به وسیله پراش اشعه ی ایکس و میکروسکوپ الکترو نی روبشی مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج نشان داد که روش آلیاژسازی مکانیکی منجر به تشکیل محلول جامد FeCo و ذرات ریز TiC می گردد. پس از 5 ساعت آلیاژسازی مکانیکی، اولین جوانه های کاربید تیتانیم تشکیل گردید و آسیاکاری در زمان های بالاتر باعث پیشرفت واکنش و اف زایش پارامتر شبکه کاربید تیتانیم می شود. آسیاکاری در زمان های بالا تر ( 60 تا 80 ساعت ) باعث تولید ذرات کاربید ت یتانیم با ساختار نانوکریستال می شود. نتایج بررسی های میکروسکوپی نیز نشان داد که پس از 80 ساعت آسیاکاری پودر کامپوزیتی نسبتاً هموژن با اندازه ذرات در حد 1 میکرون بدست می آید.کلیدواژه ها
کامپوزیت زمینه فلزی، آلیاژسازی مکانیکی، پودر کامپوزیتی ، FeCo-TiCمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.