توده گرانیتوئیدی گودحوض در منطقه ده سرد (بافت، کرمان): اولین محصول فرورانش ورقه اقیانوسی نئوتتیس زاگرس به زیر ایران مرکزی در ژوراسیک پیشین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI24_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه عرب زاده بنی اسدی

دانشکده علوم زمین- دانشگاه صنعتی شاهرود- شاهرود- ایران

حبیب ا... قاسمی

دانشکده علوم زمین- دانشگاه صنعتی شاهرود- شاهرود- ایران

مهدی رضایی کهخایی

دانشکده علوم زمین- دانشگاه صنعتی شاهرود- شاهرود- ایران

محسن مباشری

دانشکده علوم زمین- دانشگاه صنعتی شاهرود- شاهرود- ایران

چکیده

توده گرانیتوئیدی گود حوض (سیاه کوه) در ۶۰ کیلومتری جنوب بافت در جنوب کرمان از گرانیت، گرانودیوریت، کوارتزدیوریت، دیوریت و سیینیت تشکیل شده است. دایکهای داسیتی، دیابازی و رگه های آپلیتی- پگماتیتی آن را قطع کرده اند. در برونزدهای صحرایی، سنگهای دگرگونی پالئوزوئیک بالایی و سنگهای آتشفشانی داسیتی- ریوداسیتی به همراه آذرآواریهای وابسته به سن تریاس، میزبان این توده هستند. براساس مطالعات دقیق صحرایی و سن سنجی های ایزوتوپی به روشهای Rb-Sr (حدود ۱۹۹ میلیون سال پیش) و U-Pb (حدود ۱۸۴ میلیون سال پیش) این توده به سن ژوراسیک پیشین و نشانه فرآورده ماگمایی آغاز فرورانش حوضه اقیانوسی نئوتتیس زاگرس به زیر ایران مرکزی است.

کلیدواژه ها

توده گرانیتوئیدی، گودحوض، فرورانش نئوتتیس،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.