مروری بر تاثیر نانومواد در بهبود عملکرد قیر و مخلوط آسفالتی در برابر خرابی شیارشدگی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
- کد COI اختصاصی: CEIS02_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 536
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان.
استاد، گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان.
استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان، دانشگاه گیلان، رشت.
چکیده
روسازی های آسفالتی به دلیل اینکه در معرض بارهای مکرر و همچنین در برابر شرایط آبوهوایی متفاوت قرار می گیرند، دچار خرابی های مختلفی از جمله ترک خوردگی، خستگی، حساسیت رطوبتی و مهم ترین آن شیارشدگی در سطح روسازی می شوند. به همین دلیل ساختار روسازی باید مقاومت خوب و کافی را دارا باشد تا در برابر عوامل خارجی، دچار خرابی نشود. یکی از اصلی ترین مصالح روسازی که در عملکرد آسفالت نقش بسزایی دارد، قیر میباشد. قیر در عین حال که درصد بسیار کمی از مخلوط آسفالتی را به خود اختصاص می دهد، در عملکرد و کارایی آسفالت تاثیر بسیار زیادی دارد اما زمانی که در معرض شرایط شدید مانند دماهای بالا قرار می گیرد، باعث ایجاد خرابی شیارشدگی در روسازی ها می شود. از این رو نیاز یک ماده ثانویه به عنوان افزودنی در مخلوطهای آسفالتی دیده میشود. در این راستا محققین در سال های گذشته به دلیل توانایی نانومواد، به مطالعه انواع نانو در زمینه بهبود عملکرد روسازی و کاهش خرابی شیارشدگی پرداخته اند. در این مطالعه قصد داریم به بررسی تاثیر نانومواد بر خرابی شیارشدگی که یکی از اصلی ترین و مهم ترین خرابی های روسازی است، بپردازیم. نتایج مطالعات نشان می دهد که استفاده از نانومواد در صنعت روسازی نقش بسزایی دارد و باعث کاهش قابل توجه خرابی شیارشدگی می شود.کلیدواژه ها
شیارشدگی، نانومواد، قیر، روسازی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.