سنتز احتراقی ترکیب بین فلزی آلومیناید نیکل به کمک انرژی مایکروویو

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 990
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عامر کریم بیگی

دانشجوی کارشناس ارشد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

پویا شریفی

دانشجوی کارشناس دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

علیرضا ذاکری

استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدرضا ابوطالبی

استاد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در این پژوهش ، سنتز احتراقی ترکیب بین فلزی آلومیناید نیکل به کمک گرمایش مایکروویوی از قرص های ساخته شده از مخلوط پودری اجزای سازنده مورد آزمایش قرار گرفته است. آزمیش های مقدماتی نشان داد که در صورت استفاده از تکیه گاه کاربید سیلیسیم به عنوان جاذب انرژی مایکروویو می توان به صورت موفقیت آمیز به محصول ذوب شده رسید. ازمایش های اصلی برای بررسی اثر توان مایکرووی و میزان فشرده سازی قرص (فشار دستگاه پرس) روی زمان انجام واکنش ، ترکیب محصول ، ریز ساختار و ریز سختی انجام پذیرفت. در این آزمایشها ، فرایند سنتز حدود 2 گرم مخلوط پودر نیکل و آلومینیم با نسبت اتمی 1:1 ، با میزان فشرده سازی 85 تا 566 مگاپاسکال و توان اعمالی 440 تا 1100 وات ، 30 تا 100 ثانیه به طول انجامید . نتایج نشان داد که با تغییر میزان فشرده سازی در توان ثابت 1100 وات ، ترکیب محصول همواره NiAl است، حال آنکه با کاهش میزان فشرده سازی ، ریز ساختار درشت تر و عدد ریز سختی کمتر می شود. همچنین تغییر توان مایکروویو در میزان فشرده سازی ثابت 198 مگاپاسکال ، تاثیر چندانی روی اندازه دانه و ریز سختی نشان نداد و مشاهده شد که درتوان اعمالی 440 وات ، ترکیب Ni2Al3 حاصل می گردد.

کلیدواژه ها

ترکیب بین فلزی ، آلومیناید نیکل ، سنتز احتراقی ، گرمایش مایکروویوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.