بررسی برخی شاخص های رشد در کشت مخلوط ارزن معمولی و لوبیا چشم بلبلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF09_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امیری

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه ژنتیک و تولید گیاهی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه ولی عصر (عج ) رفسنجان،رفسنجان، ایران،

بتول مهدوی

دانشیار، گروه ژنتیک و تولید گیاهی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه ولی عصر (عج ) رفسنجان،رفسنجان، ایران،

چکیده

این آزمایش به منظور ارزیابی برخی شاخص های رشد در کشت مخلوط ارزن رقم پیشاهنگ و لوبیا چشم بلبلی رقم مشهد در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. تیمارها شامل ۱۰۰% ارزن (شاهد)، ۱۰۰% لوبیا چشم بلبلی (شاهد)، %۲۵ ارزن + ۷۵% لوبیا چشم بلبلی ، ۵۰% ارزن + ۵۰% لوبیا چشم بلبلی ، ۷۵% ارزن + ۲۵% لوبیا چشم بلبلی ، ۱۰۰% ارزن +۲۵ % لوبیا چشم بلبلی ، ۲۵% ارزن +۱۰۰% لوبیا چشم بلبلی ، ۱۰۰% ارزن +۵۰% لوبیا چشم بلبلی ، ۵۰% ارزن +۱۰۰% لوبیا چشم بلبلی بودند. با افزایش روزهای پس از سبز شدن، شاخص سطح برگ در گیاه ارزن در ابتدا روند افزایشی داشت و در روزهای پایانی رشد به بالاترین مقدار خود رسید. در گیاه لوبیا چشم بلبلی با افزایش روزهای پس از سبز شدن، از ۲۰ تا ۸۰ روز، شاخص سطح برگ روند افزایشی داشت . در ۸۰ روز پس از کاشت به حداکثر مقدار خود رسید و پس از آن روند کاهشی نشان داشت . سرعت رشد محصول در هر دو گیاه در تمامی تیمارها، ابتدا افزایش و سپس کاهش پیدا کرد. در گیاه ارزن در تمامی تیمارها شاخص سرعت رشد نسبی در ایتدا افزایش یافت و در ۶۰ روز پس از کاشت به بالاترین مقدار و در ۸۰ روز پس از کاشت به کمترین مقدار رسید. در تمامی تیمارها با گذشت زمان سرعت رشد نسبی در لوبیا چشم بلبلی کاهش یافت .

کلیدواژه ها

ارزن معمولی ، شاخص های رشد، کشت مخلوط، لوبیا چشم بلبلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.