تاثیرات زیست محیطی فلزات سنگین برسلامت انسان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF09_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد ستوهیان

دانشیار گروه محیط زیست ، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه گیلان، صومعه سرا

هستی امینی

دانشجوی گروه محیط زیست ، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه گیلان، صومعه سرا

چکیده

در دنیایی که اکنون در آن زندگی می کنیم و همراه با آلودگی و خطرات بسیاری است ، فلزات سنگین یکی از انواع این آلودگی ها محسوب می شوند که تعداد کمی هم ندارند. از این فلزات در صنعت استفاده های زیادی می شود اما مقدار معینی از آنها می تواند بسیار خطر ساز باشد و سلامت انسان را به خطر اندازد. پنج مورد از مهم ترین آنها شامل جیوه، آرسنیک ، سرب، نیکل و کادمیم است که در این مقاله به انواع اثرات و مسمومیت آنها پرداخته شده است . همانطور فلزات سنگین در صنعت لوازم آرایشی نیز زیاد استفاده شدند که همین عاملی برای خطرزا بودن سلامت انسان است . فلزات سنگین که از سمی ترین آلاینده ها در محیط زیست بشمار می روند از منابع مختلفی مانند مواد زائد معادن ، شیرابه اماکن دفن بهداشتی ، فاضلابهای شهری ، روانابهای شهری و فاضلابهای صنعتی متفاوت بخصوص آبکاری ، الکترونیک و صنایع فلزی به محیط زیست تخلیه می شوند.این فلزات می توانند عوارضی نظیر مسمومیت ، سرطان و اثرات ژنتیکی کوتاه مدت و بلند مدت را ایجاد نمایند. اکثر فلزات سنگین نقش مهمی در واکنشهای فیزیولوژیک گیاهان ندارند اما به علت شباهت شیمیایی آنها با عناصر ضروری ، امکان جذب آنها توسط گیاهان وجود دارد. به طور کلی همه گیاهان قادر به جذب فلزات سنگین می باشند ولیکن درختان نقش موثرتری در جذب فلزات موجود در محیطهای شهری داشته و میتوانند مناطق مسکونی و مراکز تجمع انسانی را در مقابل اثرات نامطلوب آنها محافظت نمایند. از این رو کاهش این نوع آلودگی از طریق توسعه و گسترش پوشش گیاهی از جمله روشهایی است که می تواند سهم بسزایی در کاهش آلاینده ها و اثرات سوءناشی از آنها داشته باشد.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین ، آلودگی ، فاضلاب، مسمومیت ، سلامت ، محیط زیست .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.