رویش قطری گونه اوجا در ناحیه زاگرس میانی (مطالعه موردی شهرستان سپید دشت )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF09_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حسینی

دانشجوی ارشد، گروه جنگلداری ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه لرستان

جواد سوسنی

دانشیار، گروه جنگلداری ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه لرستان

حامد نقوی

استادیار، گروه جنگلداری ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه لرستان

محسن یوسفوندمفرد

دانشجوی دکتری ، گروه جنگلداری ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه لرستان

چکیده

رویش درختان تحت تاثیر فاکتورهای محیطی و فعالیت های انسانی است . یکی از روش های تعیین رویش مشخصه های مختلف درخت ، قطع درخت و آنالیز آن می باشد. هدف از این پژوهش بررسی میزان رویش اقلیمی در گونه اوجا ( Ulms (carpinifolia borkh با استفاده از علم گاهشناسی می باشد. بدین منظور یک درخت در منطقه سپید دشت انتخاب گردید. نتایج نشان داد که بیشترین میزان رویش جاری سالیانه برای دیسک مربوط به سال ۱۳۷۹ و به میزان ۱۲ میلی متر و کمترین مقدار مربوط به سال ۱۳۶۶ با ۱ میلی متر محاسبه شد. این یافته ها تاکید می کند که یک شبکه گستره، از چنین سوابق خشکسالی و تر سالی مبتنی بر درختان قطور از داده های کمیاب منطقه سپید دشت برای درک توزیع نهایی خشکسالی و تر سالی بسیار مفید است . در حالی که میزان دما اثر معنی داری کمتری بود(.(r=۰.۵۶بنابراین نتایج بدست آمده حاکی از آن است که قطع درخت بوسیله آنالیز تنه ، اطلاعات لازم و دقیقی را برای تعیین میزان رویش ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

رویش قطری ، آنالیز تنه ، اوجا، سپید دشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.