بررسی اثر عصاره گیاه Boswellia Thurifera بر روی سایتوتوکسیستی در رده سلولهای سرطانی (Hela)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF09_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کوثری

دانش آموخته کارشناسی ارشد زیست شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، قائم شهر، ایران

چکیده

آنتی اکسیدانها نقش مهمی در پیشگیری از اختلالات ناشی از تاثیر رادیکال آزاد و در نتیجه پیشگیری و درمان سرطان ایفا می کنند. در طی سالهای اخیر گیاهان متعددی در درمان سرطان مورد بررسی قرارگرفتند گیاه کندر به عنوان دارو در دنیا استفاده شده و اثرآنتی اکسیدان داشته و همچنین دارای خاصیت ضد دردی ، ضد باکتریایی ، مسکن ، تب بر و کاهنده کلسترول خون می باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرعصاره کندر بر سلولهای سرطان رحم است . اثر ضد سرطانی عصاره هیدروالکی گیاه کندر در غلظت های ۱۲۵ ، ۲۵۰، ۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ میکروگرم بر لیتر در بازه زمانی ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت مورد بررسی قرار گرفته است نتایج نشان داده است . در بازه زمانی بیست و چهار ساعت در غلظت ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ بیشترین خواص ضد سرطانی وجود دارد و میزان IC۵۰ آن برابر ۷/۶۱۳ میکروگرم بر میلی لیتر است در چهل و هشت ساعت با افزایش غلظت درصد بقای سلول سرطانی کاهش یافته به طوری که وقتی غلظت به ۲۰۰۰درصد بقا به ۵۲/۲۲ درصد می رسد میزان IC۵۰ آن برابر ۹/ ۳۷۵ میکروگرم بر میلی لیتر است . غلظت در هفتاد و دو ساعت بعد از غلظت ۱۲۵ میکروگرم بر میلی لیتر با افزایش غلظت میزان خواص ضد سرطانی عصاره افزایش می یابد به طوری که میزان میرایی در غلظت های ۲۵۰، ۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ دارای اختلاف معنی داری می باشند میزان IC۵۰ آن برابر ۳/۱۶۱ میکروگرم بر میلی لیتر است . زمان عامل تاثیر گذاری بر میزان IC۵۰ بوده یعنی تغییرات زمان موجب افزایش یا کاهش IC۵۰ می شود ولی با افزایش زمان تا هفتاد دو ساعت IC۵۰ بقا به کمترین مقدار در بین گروهها می رسد، بوجود می آید.

کلیدواژه ها

بیان ژن، سرطان، کندر، گیاهان دارویی ، آنتی اکسیدانی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.