برسی مکانیسم های سرکوب کننده توموری آریپیپرازول بارگذاری شده در نانو ذرات نیوزوم بر رده سلولی .mg۴۱CF

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF09_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد علی محمدوند

دانشجوی دکتری عمومی رشته دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

معصومه کاوه

دانشجوی رشته کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولژی پزشکی ،علوم پزشکی تبریز

مرضیه فتحی

استاد یار مرکز تحقیقات ریزفناوری دارو یی ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،

محمدمصطفی پورسیف

استاد یار دانشکده علوم نوین پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی تبر یز

الهه دلیرعبدالهی نیا

دانش آموخته دکتری تخصصی رشته بیوتکنولوژی پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی تبریز

جلال شایق

استاد یا ر گروه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

مقدمه : سرطان پستان اولین شایع در جهان و نیز شایع ترین سرطان در زنان می باشد. باوجود توسعه روش های درمانی ، میزان مرگ و میر در این سرطان بالا بوده و شناسایی درمانی های جدید ضروری می باشد.امروزه تحقیقاتی روی Drug repositioning صورت میگیرد که کاربرد های دیگر انواع دارو ها را مورد بررسی قرار میدهد. دارویی که اخیرا مورد بررسی قرار گرفته هست آریپیپرازول هست ،دارویی که برای مشکلات عصبی مانند دوقطبی مورد استفاده قرار میگیرد،که نتایج قابل توجهی در بررسی این دارو در مقابل انواع سرطان ها گرفته شده و برای اثر گذاری بیشتر دارو و کاهش دز دارو و دارو رسانی هوشمند میتوان از نانو پارتیکل های مختلف استفاده کرد که یکی از این نانوپارتیکل ها که اخیرا مورد توجه قرار گرفته نیوزم است ، که به دلیل داشتن دو قسمت آبدوست و آب گریز هر دونوع دارو حلال و غیر حلال در آب را میتواند حمل کند.مواد و روش ها: داروی آریپیپرازول به روش آبدهی لالیه ی نازک فیلم درون نانو پارتیکل های نیوزوم بارگذاری شدند.رده سلولی CF۴۱.mgمربوط به سرطان پستان سگ کشت داده شده و سپس با غلظت های مختلف µm (۱۴و۲۴و۴۸و۹۶) از آریپیپرازول آزاد،نیوزوم آزاد و آریپیپرازول لود شده در نیوزوم تیمار گردید. سپس میزان زنده مانی سلول های CF۴۱.mgپس از مدت زمان ۲۴ و ۷۲ ساعت با آزمون MTT ارزیابی گردید.یافته ها: آریپیپرازول آزاد در غلضت ۴۸mμ در مدت ۲۴ ساعت به IC۵۰ رسیده است و با افزایش مدت زمان انکوباسیون سلول هایCF۴۱.mg مقاومت دارویی در برابر آریپیپرازول از خود نشان میدهند،و آریپیپرازول لود شده در نانوپارتیکل نیوزوم در غلضت ۹۶mμ درمدت ۷۲ ساعت به IC۵۰ رسیده است

کلیدواژه ها

Drug repositioning, MTT , CF۴۱.mg,

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.