مروری بر کیتوزان و کاربرد آن در کشاورزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF08_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نژادرنجبر

کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، مرکز نوآوری گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، استان البرز، هشتگرد

آرش ارشادی

دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی، مرکز نوآوری گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، استان البرز، هشتگرد

مهدی جعفری اصل

دکتری شیمی تجزیه، مرکز نوآوری گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، استان البرز، هشتگرد

مهدی امینی

دانشجوی دکتری مدیریت کارآفرینی، مرکز نوآوری گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، ایران، استان البرز، هشتگرد

چکیده

امروزه استفاده از کیتوزان به عنوان یک ماده غیر سمی، قابل تجزیه و سازگار با محیط، برای کاهش و بهبود اثرات تنش های مختلف از جمله تنش خشکی و شوری مورد توجه است. کیتوزان یک ماده زیست تخریبپذیر است که از پوسته سخت پوستانی مثل خرچنگ و میگو گرفته می شود. در بسیاری از گیاهان استفاده از محرک های زیستی یکی از روش های کاهش اثرات مضر تنش های غیر زیستی و افزایش عملکرد و کیفیت آنها می باشد. کیتوزان یک بیوپلیمر با کاربرد وسیع است و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کیتوزان خاصیت ضد قارچی دارد. پیش تیمار بذرها با کیتوزان اثرات تنش شوری را در این گیاه با افزایش طول ساقه، طول ریشه، وزن خشک ساقه، وزن خشک ریشه و میزان کلروفیل کاهش می دهد. کود بذرمال مایع زرگرین حاوی فسفر، روی، کیتوزان و آمینواسید می باشد که موجب افزایش درصد جوانه زنی بذر و بالا رفتن سرعت جوانه زنی می شود و با گسترش ریشه باعث افزایش جذب آب و مواد غذایی، کاهش اثرات مخرب تنش شوری و خشکی و بهبود رشد گیاه می گردد.

کلیدواژه ها

بذرمال، زرگرین، اسید آمینه، کیتوزان، تنش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.