ارتقا ی ادراک، سرزندگی و خوانایی شهری به واسطه کاربرد رنگ در شهرها
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مهندسی عمران، معماری، مصالح ساختمانی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CAUCONG02_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 430
نویسندگان
دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، تهران
استاد دانشگاه و عضو هیات علمی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
استاد دانشگاه و عضو هیات علمی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
رنگ ها می توانند میزان سرزندگی یک شهر را تغییر دهند، راهنما ی شهروندان و گردشگران در جهت یابی باشند ومهمتر ازهمه در ذهنیت افراد نسبت به درک روح مکانها ا ثرگذار باشند.به همین جهت شهرهای رنگی دنیا در مقایسه با شهرهای خاکستریاز سرزندگی بیشتری برخوردارند مضاف بر اینکه به واسطه رنگ ها، شهرها خواناتر، زیبا تر و قابل ادراک تر هستند. هدفاز شهرسازی را ایجاد رفاه و آسایش برای شهروندان است و کاربرد رنگ یکی از ساده ترین راه های دستیابی به این آسایشخواهد بود که با هز ینه کمتر از ساخت و ساز برای تعر ی ف فضاها، در ا یجاد خوانایی، حس وحدت و حس مکان موثر است. درمحیط شهری نیز رنگ را در همه عناصر انسان ساخت، طبیعی و حتی عناصر پویا مانند انسانهاو ماشین ها می توان دید کههمگی نقش مهمی در تعیین چهره رنگی شهر دارند. در مقاله حاضر که با بررسی و تحلیل مطالعات اسنادی کتابخانه ا ی وشهرهای رنگی جهان انجام شده است پس معرفی مفاهیم خوانایی، سرزندگی و ادراک شهری به نقش و تاثیررنگ در دستیابی بههرکدام از این عوام ل پرداخته شده و در انتها پس از ن تیجه گیری به ارا ئه راهکارهایی مبتنی بر نقش پر رنگ طراحان و مدیرانشهری در رس یدن به این مهم بیان شده است که با شناخت صحیح عوامل ثابت رنگی و ترکیب اصولی آنها در کنار سا یر عواملطراحی می توانند برای شهرهای خوانا، با هو یت، سرزنده ، ز یبا و خاطره سازآینده برنامه ریز ی های تخصصی داشته باشند .کلیدواژه ها
ر نگ ، مدیریت شهری، ادراک، خوانایی ، سرزندگیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.