اثرات گرید فولاد بر رفتار لرزهای قابهای مهاربندی همگرا (CBF) در ساختمان های بلند با استفاده از تحلیل استاتیکی غیرخطی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مهندسی عمران، معماری، مصالح ساختمانی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAUCONG02_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز عبادی

گروه عمران، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمدحسین نوری رحیم آبادی

گروه عمران، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

صادق اسدی ساقرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمود گلی

کارشناس ارشد، مهندسی عمران-زلزله

چکیده

سازه های دارای قاب های مهاربندی هم محور از جمله سیستم های مقاوم در برابر زمین لرزه می باشند. این سازه ها به طورگسترده ای در ساختمان های کوتاه تا ساختمان های بلند به دلایلی از جمله محاسبات نسبتا ساده، اجرای راحت و هزینه هایمربوطه پائین کاربرد دارد. اما به دلیل وجود اعضای مستعد کمانش در مهاربند منجر به شکل پذیری کم و افت چشم گیردر حلقه های هیسترزیس بعد از چند دوره بارگذاری می شود. برای جلوگیری از پیش آمد این وضعیت نامطلوب تحقیقاتبسیاری در زمینه ارائه روشی کارآمد برای شکل پذیرتر نمودن مهاربندهای هم محور ارائه شده است. ایده این پروژه استفادهاز فولاد کم مقاومت (جاذب انرژی) در قسمت مهاربند می باشد که به عنوان فیوز در سیستم عمل نماید. در این مطالعه ازفولاد با تنش تسلیم پائین در مهاربند استفاده شده تا با جلوگیری از کمانش عضو منجر به چرخه های هیسترزیس کامل،شکل پذیری و ظرفیت زوال انرژی بیشتر شود. در این تحقیق، رفتار قاب ساختمانی با استفاده از مهاربندی همگرا با گریدمختلف با تعداد ۴۰ طبقه تحت تحلیل پوش آور ، مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از فولاد نرم با تنش تسلیم کمتراز فولاد ساختمانی در سازه، باعث بهود عملکرد لرزه ای سیستم سازه ای می گردد و نتایج به دست آمده از تحلیل ها بیانگرآن است که سازه طراحی شده با فولاد گرید پایین سختی اولیه بالاتری نسبت به فولاد ساختمانی بوده و همچنین درتغییرمکان کمتری وارد ناحیه غیرخطی می شود. بنابراین، در تغییرمکان کوچکتری شروع به جذب انرژی می نماید وشکل پذیری سازه نیز افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

مهاربندی هممحور، شکل پذیری، فولاد تنش تسلیم پایین، جذب انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.