تاثیر ذوب سطحی و الیاژسازی سطحی بر ریز ساختار ، سختی و رفتار سایشی آلیاژ منیزیم AZ31

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 987
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا الهی

کارشناسی ارشد دانشکده متالوژی و مواد دانشگاه تهران

محمود حیدرزاده سهی

استاد - دانشکده متالوژی و مواد دانشگاه تهران

جعفر راثی زاده غنی

دانشیار - دانشکده متالوژی و مواد دانشگاه تهران

عبدالقیوم صفائی

کارشناسی ارشد دانشکده متالوژی و مواد دانشگاه تهران

چکیده

در این تحقیق تلاش شد تا خوا سطحی آلیاژ منیزیم AZ31 از طریق ذوب سطحی و نیز ایجاد لایه های آلیاژی با پودر آلومینیوم و مخلوط پودری Al+15Wt% Ni بهبود یابد. بدین منظور از فرایند قوس تنگستن (TIG) جهت تامین منبع حرارتی برای ذوب لایه های سطحی استفاده شد. در این راستا ساختار لایه های سطحی توسط میکروسکپ نوری ، میکروسکپ الکترونی روبشی و پراش سنجی پرتو ایکس و خواص مکانیکی و تریبولوژی آنها به کمک آزمون های میکروسختی و سایش مورد مطالعه قرار گرفتند. لایه های سطحی آلیاژی با پودر آلومینیوم شامل زمینه بر مبنای α-Mg و یوتکتیک Mg-Mg17Al12 و لایه های سطحی آلیاژی با مخلوط پودری Al+15Wt% Ni شامل زمینه بر مبنای Mg و ترکیبات بین فلزی Mg17Al12 و AlNi3 هستند. نتایج حاصل از آزمون میکروسختی نشان می دهد که سختی آلیاژ AZ31 از 55HV0.1 برای زیر لایه تا 87HV0.1 برای لایه ذوب شده ، 193HV0.1 برای لایه آلیاژی شده با پودر آلومینیوم و 170HV0.1 برای لایه آلیاژی شده با مخلوط پودری Al+15Wt% Ni افزایش یافته است. همچنین مشاهده شد که لایه های سطحی آلیاژی به واسطه تشکیل ترکیبات بین فلزی سخت ، در مقایسه با نمونه اولیه و نیز لایه های ذوب شده ، مقاومت به سایش بهتری را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

آلیاژ سازی سطحی ، آلومینیوم ، نیکل ، سایش ، AZ31

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.