تحلیلی بر آلیاژ و روش ساخت النگوهای اقوام مهاجر اوراسیا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF12_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب الدین سیاه پشت

دکتری مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، تهران، ایران

چکیده

قدیمی ترین کورگان های شناخته شده مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد در اروپای شرقی است. کورگان ها در استپ های اوکراین و روسیه مورد استفاده قرار می گرفتند، استفاده از آنها با مهاجرت به اروپای جنوبی، مرکزی و شمالی در هزاره سوم قبل از میلاد گسترش یافت. فرهنگ کورگان، فرهنگ چوپانی نیمه کنتری که از استپ های روسیه به اروپای دانوبی در حدود ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد گسترش یافت. در حدود ۲۳۰۰ قبل از میلاد، کورگان ها به مناطق دریای اژه و آدریاتیک رسیدند. کورگان ها مردگان خود را در چاله های عمیق درون گوردخمه های مصنوعی یا بارو دفن می کردند. کورگان ها از شیوه های تدفین اقوام مهاجر اوراسیا هستند که اخیرا در ایران مورد حفاری باستانشناسی قرارگرفته اند. کورگان های جعفرآباد در ۱۳۸۹ مورد کاوش های باستان شناسی قرارگرفت. براساس فصل اول این کاوشها، از حفاری های کورگانهای جعفرآباد ۵۴ شی مفرغی به دست آمده است که بخش اعظم آنها را زیورآلات تشکیل میدهد. بیشتر زیورآلات مفرغی این فصل، از کورگان شماره هشت این محوطه به دست آمده که در میان آنها دو النگو شناسایی شده است.در این پژوهش با استفاده از روش های میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به دستگاه آنالیز عنصری، طیف سنجی جذب اتمی، رادیوگرافی پرتو ایکس و متالوگرافی؛ نوع آلیاژ، ترکیب شیمیایی و تکنیک ساخت این دو النگو مطالعه شد. آلیاژ به کاررفته در ساخت این آثار مفرغ بود. ریزساختار این النگوها بیانگر فرآیندی پیوسته از چکش کاری و تاب کاری است که برای ساخت آنها طی شده است. تصاویر رادیوگرافی نیز چکش کاری این آثار را اثبات می کند.

کلیدواژه ها

اشیا مفرغی، کورگان های جعفرآباد، قبایل اوراسیا، متالورژی اشیا باستانی، میکروسکوپ الکترونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.