بررسی اثر پارامترهای محیطی روی خوردگی بین دانه ای فولادهای ضد زنگ 304 و 321 با روش DLEPR

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 949
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی سلطانپور

کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش خوردگی و حفاظت مواد دانشگاه شیراز

محمود پاکشیر

استادیار بخش مهندسی مواد دانشگاه شیراز

چکیده

در این تحقیق درجه حساسیت به خوردگی بین دانه ای به وسیله روش DLEPR در فولادهای حساس شده 304 و 321 در سرعت های متفاوت حرکت محلول ، غلظت های متفاوت از NaCl موجود در محلول ، PH های مختلف اسیدی و در محلول اکسیژن دار و محلول بدون اکسیژن تعیین شده است. افزایش غلظت نمک طعام در محلول باعث افزایش استعداد به خوردگی بین دانه ای فولادهای 304 و 321 و افزایش در جریان آندی و جریان برگشتی می شود. با خارج کردن اکسیژن حل شده در محلول دارای نمک طعام ، درجه حساسیت به خوردگی بین دانه ای هر دو فولاد کاهش می یابد. در نبود اکسیژن جریان های آندی و کاتدی هر دو کاهش می یابند و کاهش جریان آندی در فولاد 304 قابل توجه تر می باشد. در فولاد 304 با افزایش سرعت حرکت محلول نمک دار، ابتدا در سرعت کم استعداد به خوردگی بین دانه ای کاهش می یابد و با افزایش سرعت حرکت ، درجه حساسیت به خ.ردگی بار دیگر افزایش می یابد . در فولاد 321، با افزایش سرعت خوردگی ، درجه حساسیت به خوردگی بین دانه ای کم می شود. با افزایش غلظت اسید سولفوریک در محلول نمک دار و کاهش PH افزایش جریان های آندی و برگشتی مشاهده شده است و مقاومت به خ.ردگی بین دانه ای برای فولاد 321 کاهش و برای فولاد 304 ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

خوردگی بین دانه ای ، EPR ، فولاد ضد زنگ ، نمک طعام ، سرعت حرکت محلول ، اکسیژن حل شده ، PH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.