استراتژی های بهبود بسته بندی و فرآوری زعفران به منظور ارتقای صادرات

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF12_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد روحانی سیستانی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر ، مشهد ، ایران

قاسم انوری

عضو هیئت علمی وزارت علوم

چکیده

صادرات زعفران به صورت فله ای و عدم فرآوری زعفران در داخل کشور سبب ارزش افزوده پایین این محصول شده و سهم بالای ارزش افزوده نصیب کشورهای دیگر نموده است. از طرفی یکی از مواردی که باعث کاهش صادرات کالاها و عدم کارایی در امر تجارت می گردد تعرفه ها و موانع غیرتجاری است. هدف از پژوهش حاضر استراتژی های بهبود بسته بندی و فرآوری زعفران به منظور ارتقای صادرات (مطالعه موردی شرکت پادیز تجارت صادرات روحانی) بوده است. پژوهش حاضر از حیث هدف یک تحقیق کاربردی-توسعه ای و روش انجام تحقیق نیز به صورت توصیفی -تحلیلی است برای جمع آوری داده های مورد نیاز از بررسی های کتابخانه ای و مطالعات میدانی همچون مصاحبه و مشاهده استفاده گردید و فهرستی از وضعیت کلی صادرات زعفران به دست آمد. بنابراین پژوهش در دسته پژوهش های کیفی بوده است. نمونه مورد بررسی خبرگان شرکت پادیز تجارت صادرات روحانی بوده است. ابزار مورد بررسی مصاحبه بوده که در نهایت نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید مشخص گردید. تحلیل با استفاده از تکنیک SWOT و همچنین رتبه بندی فریدمن در نرم افزار SPSS۲۳ انجام شد. نتایج نشان داد که عدم توجه به تولید محصولات فراوری شده از زعفران ، تمرکز بیش از حد بر بازارهای سنتی و بی توجهی به بازارهای جدید ، مشوق های صادراتی گمرکات و اداره مالیات و دارایی ، نوسانات شدید نرخ ارز در سال های اخیر به ترتیب به عنوان با اهمیت ترین نقاط قوت ، ضعف ، فرصت و تهدید شناخته شدند و بر اساس نمره نهایی عوامل درونی (۲.۵۴) و نمره نهایی عوامل بیرونی (۲.۴۳) وضعیت استراتژیک فعلی پژوهش در منطقه ST ( Strengths – Treats ) قرار دارد و موقعیت استراتژیک فعلی موقعیت رقابتی - تنوع می باشد که در نهایت با تحلیل SWOT موقعیت استراتژیک فعلی مجموعا ۱۶ استراتژی شامل ۴ استراتژی تدافعی ، چهار استراتژی تهاجمی ، چهار استراتژی رقابتی تنوع و چهار استراتژی محافظه کارانه جهت بهبود بسته بندی و فرآوری زعفران جهت ارتقای صادرات تدوین گردید.

کلیدواژه ها

استراتژی های بهبود بسته بندی، فرآوری زعفران، ارتقای صادرات، شرکت پادیز تجارت صادرات روحانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.