تولید درجای نانو کامپوزیت Al2O3(Cu-Cr) به روش مکانوشیمیایی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1033
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه فردوسی مشه
چکیده
در این تحقیق، نانوکامپوزیت Al٢O٣/Cu-Cr به روش مکانوشیمیایی و از مخلوط اولیه Cu، Al ، CuO و Cr٢O٣ با درصدهای مختلف و با استفاده از آسیاکاری پر انرژی تولید شد. اساس تولید این نانوکامپوزیت واکنش های احیایی بود. به طوریکه در حین فرایند اکسیدهای کرم و مس توسط آلومینیوم احیاء شده و محصول نهایی یک کامپوزیت زمینه فلزی شامل محلول فوق اشباع کرم در مس به عنوان زمینه و اکسید آلومینیوم به عنوان فاز تقویت کننده بود. استفاده از مس فلزی اضافی در مخلوط اولیه به عنوان رقیق کننده، امکان کنترل دمای آدیاباتیک و نرخ واکنش را فراهم آورد. نتایج محاسبه پارامتر شبکه بر اساس داده های XRD نشان داد که این پارامتر برای مس درطول فرایند آسیاکاری تغییر نمود. این تغییرات در ثابت شبکه به پدیده حل شدن کرم و تشکیل محلول فوق اشباع کرم در مس مربوط بود. نتایج XRD همچنین نشان داد که با تغییر ترکیب اولیه مخلوط پودری و در نتیجه تغییر دمای آدیاباتیک در نمونه های مورد آزمایش نرخ پیشرفت واکنش ها تغییر نمود. نتایج SEM نشان داد که درزمان های 30 تا 48 ساعت آسیاکاری، پدیده شکست ذرات (ریز شدن ذرات) بر جوش سطحی ذرات (پدیده اگلومره شدن ذرات) غالب بود. بعد از 48 ساعت آسیاکاری، نانوکامپوزیتی حاوی ذرات با اندازه حدود 30 نانومتر حاصل گردید.کلیدواژه ها
نانو کامپوزیت ، Cu-Cr/Al2O3 ، مکانوشیمیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.