مقایسه روش های سیستم استنتاج فازی و تحلیل سلسل مراتبی فازی برای مطالعه توسعه کارست مطالعه موردی: استان خوزستان، شیرین بهار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله هیدروژئولوژی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HYDTR-3-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جعفری

دانشجوی کارشناشی ارشد، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین

نصرالله کلانتری

عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید چمران اهواز

ایوب تقی زاده

عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید چمران اهواز

حدیث زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد آب شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

 حفر چاه و بهره­برداری بی رویه از منابع آب آبرفتی، وضعیت بدی برای بسیاری از آبخوان­های آبرفتی در دشت­های کشور ایجاد کرده است با توجه به این شرایط، تمایل برای استفاده از منابع آب کارستی که کمتر به آن توجه شده بود، رو به افزایش است. در این پژوهش با در نظر گرفتن برخی معیارهای توسعه کارست مانند لیتولوژی، ارتفاع، شیب، بارش، دما، شاخص پوشش گیاهی، تراکم آبراهه، تراکم خطواره، تراکم تقاطع خطواره، فاصله از خطواره، فاصله از تقاطع خطواره و به کارگیری روش های سیستم استنتاج فازی و تحلیل سلسله مراتبی فازی، مدل­سازی توسعه کارست انجام شده است. نتایج نشان داد که در روش سیستم استنتاج فازی پهنه­های با توسعه زیاد و خیلی زیاد ۷۹.۱درصد از مساحت منطقه را پوشش می­دهد درحالی که این عدد در روش تحلیل سلسله مراتبی فازی ۲۶ درصد می­باشد. برای صحت­سنجی وزن­های بکار گرفته شده در روش تحلیل سلسله مراتبی فازی، آنالیز حساسیت  ۵± و ۱۰± درصد انجام شده است.

کلیدواژه ها

کارست شیرین بهار, سیستم استنتاج فازی, تحلیل سلسله مراتبی فازی, صحت سنجی, ماتریس همبستگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.