ارتباط بین عدم اطمینان وجوه نقد و سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه: نقش تعدیلی محدودیت های مالی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM03_316
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجیهه توکلی

دانشگاه آزاد اسلامی

جواد فروزنده

دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

افزایش سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه در بسیاری از شرکت ها مورد توجه قرار گرفته است. شتاب فزاینده توجه به تحقیق و توسعه در بازارهای رقابتی ضامن پیشرفت در حوزه اقتصادی در سطح شرکت و ملی می باشد. این تحقیق ارتباط بین عدم اطمینان وجوه نقد و سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه: نقش تعدیلی محدودیت های مالی را بررسی کرده است. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه ی جمع آوری داده ها از نوع تحقیقات نیمه تجربی می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۹۵ الی ۱۳۹۹ بوده است که برای تعیین حجم نمونه آماری از روش حذف هدفمند استفاده گردید. نمونه آماری پژوهش با در نظر گرفتن محدودیت های تحقیق تعداد ۱۷۴ می باشد. تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون حداقل مربعات معمولی و با استفاده از روش داده های اثرات ثابت انجام گرفته است. نتایج آماری نشان داد عدم اطمینان وجوه نقد در شرکت ها منجر به کاهش سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه می شود. به عبارتی نوسانات وجوه نقد در شرکت ها منجر به عدم تمایل شرکت ها به سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه می شود. نتایج آماری فرضیه دوم مشخص شد محدودیت های مالی سبب تقویت ارتباط بین عدم اطمینان وجوه نقد و سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه می شود. نتایج آماری به طور کلی نشان داد، متاسفانه توجه به امور تحقیق و توسعه در شرکت های بورس تهران به صورت جدی مورد توجه نمی باشد.

کلیدواژه ها

عدم اطمینان وجوه نقد، سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، محدودیت های مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.