بررسی نقش مولفه های فرصتهای گردشگری سلامت در بهبود صنعت داروهای گیاهی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی بازاریابی گردشگری سلامت
  • کد COI اختصاصی: VIISMAC01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اصیلی

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی دانشگاه علوم و تحقیقات

چکیده

گردشگری با هدف پزشکی سنت دیرینه ای دارد . از دیرباز مردم برای درمان از شهری به شهر دیگر سفر می کردند. اما از جنگجهانی دوم به این سو و با شناخت اهمیت جنبه های مختلف گردشگری ، اشکال جدیدی از آن ابداع و توسعه یافت. کشورهایی کهاز مزایای رقابتی مربوطه برخوردار هستند ، تلاش می کنند تا مسافران خارجی را جذب کنند و از طریق خدماتی که به آنها ارائه میدهند باعث ورود ارز به بازار کشور و رونق اقتصادی کشور شوند. گردشگری سلامت پدیده جدیدی در ایران به شمار می رود. طبسنتی پتانسیل قابل توجهی در توسعه گردشگری سلامت دارد. کشور ایران به سبب تنوع اقلیم و گیاهان متفاوت ، منبعی سرشار ازموارد مرتبط با درمان گیاهی است که می تواند با جذب گردشگر در حوزه سلامت رشد و سودآوری بالایی را در این زمینه داشتهباشد . هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش مولفه های فرصتهای گردشگری سلامت در بهبود صنعت داروهای گیاهی است که براساس هدف جزو تحقیقات کاربردی و بر اساس ماهیت توسعه ای و از انواع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل داروسازان وتولیدکنندگان و توزیع کنندگان صنعت داروهای گیاهی و مرتبط با گردشگری سلامت بود . روش گرداوری داده ها میدانی و ابزارگرداوری پرسشنامه بود که در اختیار ۲۵۴ نفر از کارشناسان حوزه دارو شامل اساتید دانشگاه داروسازان و تولیدکنندگان و توزیعکنندگان این حوزه قرار گرفت. بررسی پرسشنامه از طریق نرم افزار spss بود . یافته ها حاکی از آن است که مولفه های زیرساختیو تکنولوژیکی و فنی ، فعالیت سازمانهای سیاستگذار ، هماهنگی بخش دولتی و خصوصی ، فضای فرهنگی و سیاسی ایران و اثربخشیفعالیتهای بازاریابی به عنوان مولفه های فرصتهای گردشگری سلامت بر بهبود آمیخته بازاریابی صنعت داروهای گیاهی اثر مستقیمدارد. امید است با مطرح شدن عوامل موثر ، راهکار جدید جهت توسعه صنعت داروهای گیاهی ارایه گردد.

کلیدواژه ها

داروهای گیاهی ، گردشگری سلامت ، توسعه گردشگری ، طب سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.