ریشه شناسی و معنا شناسی واژه زور در قرآن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCA05_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد مومنی

دانشجوی دکترای علوم قرآن و حدیث دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگارامام – شهرری

چکیده

یکی از مهمترین آیات حرمت غناء آیه ۳۰ سوره حج است که بر اساس برخی روایات قول الزور به غناء حمل شده است. ادعا شده است که واژه زور از واژگان دخیل است که از زبان پهلوی zor به عربی منتقل شده و جای خود را پیدا کرده است. زبان پهلوی یا پارسی میانه نزدیک به یک هزاره زبان رسمی دو خاندان ایرانی اشکانی و ساسانی بوده است. واژه های فراوانی از زبانهایاوستایی و پارسی باستان به زبان پهلوی رسیده و از آنجا وارد زبان پارسی نو و عربی شده اند. همچنان که سنگریزههای کفرودخانه هر چه بیشتر در گذر آب باشند بیشتر سابیده میشوند، واژه ها هم درطول زمان هرچه بیشتر به کارگرفته شوند کوتاهترمیشوند. برای فهم دقیق معنای زور لازم است سیر تاریخی واژه قرآنی زور از لفظ و معنا بررسی زبانش شناختی شده تا معنایاصلی و استعمالی آن از یکدیگر شناخته شوند.

کلیدواژه ها

زور ، قول الزور ، غناء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.