اثر نامتقارن سیاست پولی بر دوره های رونق و رکود بازارسهام در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME09_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه هاشمی سنجانی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

چکیده

در هدف اصلی این پژوهش بررسی ارتباط شاخص کل سهام ۱و سیاست پولی در بازار سهام ایران با استفاده از مدل مارکوف سوئیچینگ (MS-VAR) است و برای این منظور از دادههای فصلی بهار ۱۳۸۸ تا تابستان ۱۴۰۰ استفاده شده است . ابتدا باکمک فیلتر هدریک -پریسکات و الگوی مارکوف سوئیچینگ تک متغیره، دوران رونق و رکود بازار سهام(بازار گاوی و بازار خرسی ) شناسایی شده است . نتایج نشان داد که رژیم ۱(بازار خرسی ) رژیم پایدارتری نسبت به رژیم ۲ ( بازار گاوی) است . سپس تاثیر سیاست پولی (نرخ بهره بین بانکی ، رشد نقدینگی ) بر رشد شاخص کل سهام در دو رژیم بازار سهام( دوره خرسی و گاوی بازار سهام)، در چارچوب مدل (MS-VAR) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است . نتایج حاکی از آن است که سیاست پولی تاثیر متفاوتی در دوره های گاوی و خرسی بازار سهام دارد و رشد شاخص کل سهام عکس العمل سریعی به تغییرات نرخ بهره بین بانکی و رشد نقدینگی می دهد. در دوره خرسی بازار سهام ، رشد نرخ بهره بین بانکی تاثیر منفی بر رشد شاخص کل سهام داشته است . این در حالی است که در دوره گاوی بازار سهام، نرخ بهره بین بانکی اثرات مثبتی بر رشد شاخص کل سهام داشته است . همچنین تاثیر رشد نقدینگی در هر دو رژیم گاوی و خرسی بر رشد شاخص کل سهام مثبت است اما تاثیر آن در دوره گاوی بازار سهام از دوره خرسی بیشتر است

کلیدواژه ها

سیاست پولی ، شاخص کل سهام ، مارکوف سوییچینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.