بررسی اثرات کوتاه مدت و بلندمدت تحریمهای اقتصادی بر بهره وری کل عوامل تولید در بخش حمل و نقل ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME09_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس محمودی

کارشناسی ارشد اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

عبدالکریم حسن پور

استادیار اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

محمد رضایی

استادیار اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

چکیده

با توجه به این مساله که بخش حمل و نقل نقش اساسی و کارآمد در باروری امکانات و استعداد بالقوه جوامع ایفا می کند و از طریق جابجایی بار و مسافرین پیوند ناگسستنی بین عوامل مختلف رشد و توسعه فراهم کرده و موجب برقراری و تقویت هرچه سریع تر و گسترده تر رابطه بین بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور میشود این بخش به عنوان یکی از بخش موتور رشد و توسعه اقتصادی در شرایط تحریمها با چالشهای بسیاری مواجه می.گردند. در چنین شرایطی برای رکت در مسیر صحیح رشد و توسعه اقتصادی اتخاذ تدابیر ،صحیح برنامه ریزیهای مدیریتی هدفمند و اولویت بندی این برنامه ها، با اصلاح ساختار اقتصادی می توان تحریمها را به فرصتی مناسب برای تحکیم پایه های اقتصادی کشور تبدیل ساخت. از ضروری ترین راهکارها برای دستیابی به این اهداف تمرکز بر افزایش بهره وری عوامل تولید .است. بدین منظور در این مطالعه اثرات کوتاه مدت و بلندمدت تاثیر تحریمهای اقتصادی بر بهره وری کل عوامل تولید در بخش حمل و نقل با اقتباس از الگوی اقتصاد سنجی خود توضیح برداری با وقفه های توزیعی (ARDL) در بازه ۱۳۵۸ تا ۱۳۹۴ پرداخته ایم. نتایج حاکی از آن است که ضریب تحریمها در کوتاه مدت برای این بخش منفی و معنی دار میباشد که نشان دهنده ثاثیر منفی تحریم ها بر بهره وری کل عوامل تولید است اما بر اساس نتایج حاصل از برآورد بلندمدت مدل برای بخش حمل و نقل، ضریب بدست آمده معنادار ولی با علامت مثبت ظاهر شده است.

کلیدواژه ها

الگوی خود توضیح برداری با وقفه های توزیعی، بهره وری کل، تحریم های اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.