CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی ارتباط میان عدالت سازمانی و متغیرهای عجین شدن با شغل، رضایت شغلی،عملکرد سازمانی و تمایل به ترک خدمت کارکنان (مورد مطالعه: اداره آموزش وپرورش شهرستان گنبدکاووس)

عنوان مقاله: ارزیابی ارتباط میان عدالت سازمانی و متغیرهای عجین شدن با شغل، رضایت شغلی،عملکرد سازمانی و تمایل به ترک خدمت کارکنان (مورد مطالعه: اداره آموزش وپرورش شهرستان گنبدکاووس)
شناسه ملی مقاله: TATAS01_234
منتشر شده در اولین همایش ملی رویکردهای نظری و فناوری های نوین در علوم اداری در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

گلبهار پور انجنار - دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
فاطمه مالکی طبس - دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

خلاصه مقاله:
عدالت سازمانی، عبارتست از پدیده ای اجتماعی که به قوانین اجتماعی و هنجارهای اجتماعی در مدیریت سازمان ها، اطلاقمی شود و شامل تخصیص ستاده ها در سازمان، رویه های تصمیم گیری و چگونگی رفتارهای بین فردی در سازمان است. ازآنجایی که، عدالت سازمانی بر متغیرهای بسیار مهم مختلفی تاثیرگذار است؛ هدف از تحقیق حاضر، بررسی و ارزیابی ارتباطمیان عدالت سازمانی و متغیرهای عجینشدن با شغل، رضایت شغلی، عملکرد سازمانی و تمایل به ترکخدمت کارکنان در ادارهآموزش و پرورش شهرستان گنبدکاووس میباشد. جامعه آماری این تحقیق شامل؛ کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستانگنبدکاووس در استان گلستان به تعداد ۹۱ نفر می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، متناسب با حجمجامعه و از طریق جدول مورگان، تعداد ۷۳ نفر به عنوان حجم نمونه استفاده گردیده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه می باشد. برای سنجش عدالت سازمانی از پرسشنامه ۱۸ سوالی استاندارد نیهوف مورمن استفاده شده است که پایایی آن ۰/۹۳ و روایی آن ۰/۸۹ می باشد و پرسشنامه دوم محقق ساخته مربوط به متغیرهای عجین شدن با شغل، رضایت شغلی، عملکرد سازمانی و تمایل به ترک خدمت کارکنان می باشد که در قالب ۲۵ سوال طراحی شده است که پایایی پرسشنامه دوم ۰/۹۱ روایی آن ۰/۸۷ می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از روش های آماری متفاوت استفاده شده است. آزمون های آماری که در این تحقیق استفاده شده اند؛ شامل آماره های توصیفی (جدول، نمودار، توزیع فراوانی) و آماره های استنباطی (آزمون،پیرسون و اسپیرمن) می باشد. نتایج پژوهش حاضر، نشان از وجود ارتباط بین عدالت سازمانی و متغیرهای عجین شدن با شغل،رضایت شغلی، عملکرد سازمانی و تمایل به ترکخدمت کارکنان دارد.

کلمات کلیدی:
عدالت سازمانی، رضایت شغلی، عملکرد شغلی، عجین شدن با شغل و کاهش تمایل به ترک خدمت کارکنان.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1563522/